«Ψάξτε τις ευθύνες του Άκη» ζητά ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγ- γελέας του Αρείου Πάγου, Αθανά- σιος Κατσιρώδης δύο δικογραφίες για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Κατσιρώδης ζητάει από τη Βουλή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τού τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Επίσης, ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων τριών υποβρυχίων τύπου Ποσειδών στην ίδια γερμανική εταιρεία, όπως επίσης για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους. Οι δύο δικογραφίες αφορούν τις περιόδους 1998-2002 και 2002-2009.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν την δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.


Πηγή: NewsIt.gr

Σχόλια

  1. Καλά, με τους ρυθμούς που πάει η δικαιοσύνη, σε καμιά 10ετία θα τις βρουν τις ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου