Η καλύτερη μπίζνα ήταν πάντα ο πόλεμος

Ο Pepe Escobar στους Asia Times Online γράφει για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη: Ψέματα, υποκρισία και μυστικά σχέδια. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που ο πρόεδρος Obama παρέλειψε να παρουσιάσει στην Αμερική και στον κόσμο ολόκληρο στο δόγμα του για τη Λιβύη. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι συμβαίνει εξαιτίας των πολλών κενών που χαρακτηρίζουν αυτόν τον εκπληκτικό μικρό πόλεμο που δεν είναι ένας πόλεμος ("μία στρατιωτική δράση περιορισμένου χρόνου και εύρους" όπως την ορίζει ο Λευκός Οίκος) ενώ χαρακτηρίζεται από την αδυναμία των προοδευτικών να καταδικάσουν ταυτόχρονα, την βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι και τους αγγλο-γαλλο-αμερικάνους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς.
Η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος επιτρέποντας στο άγγλο-γάλλο-αμερικάνικο κονσόρτσιουμ και στο ΝΑΤΟ να αποτελέσουν την εναέρια ισχύ του ΟΗΕ σε υποστήριξη μιας ένοπλης εξέγερσης.

Σχόλια

  1. Φοβάμαι ότι ο ΟΗΕ σε πολλές περιπτώσεις ενεργεί και λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος σε πολέμους που στήνονται για "ανθρωπιστικούς λόγους". Με αυτή τη λογική πείθουν και τους άπιστους Θωμάδες πως ο πόλεμος και η λεγόμενη επέμβαση και διάσωση των λαών από τους "δικτάτορες" είναι απαραίτητες ενέργειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου