Η Κατσέλη στην Καισαριανή



Ήρθε χθες η Κατσέλη στην Καισαριανή για… διάλογο με τους πολίτες για την «πολιτική επικαιρότητα» (μύρισαν εκλογές και βγήκαν στην “γύρα” να δουν αν μπορούν να μαζέψουν κόσμο)

Στην είσοδο αίθουσας εκδηλώσεων του Δήμου συγκεντρώθηκαν καμιά 30αρια διαμαρτυρόμενοι πολίτες (αριστερών πολιτικών κομμάτων) που είπαν τα γνωστά συνθήματα (ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ληστεύει τον λαό κτλ κτλ). Έγιναν μικροεπεισόδια και χρειάστηκε να κλείσει η συρόμενη πόρτα για να μην ακούγονται οι φωνές.

Αρχικά, η Υπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο και φέραμε τον…ΚΥΡΙΟ Στρος Καν στην Ελλάδα. Άκουσα για έλλειμμα που άφησε η ΝΔ. Δεν άκουσα για το μέγεθος του χρέους και ΠΟΙΟΙ το δημιούργησαν. Άραγε και πάλι η ΝΔ;

Μετά, έδωσε εύσημα στον Γιώργο Παπανδρέου που δημιούργησε το μηχανισμό βοήθειας για την Ελλάδα (πρόκειται για κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία).

Μετά, είπε ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” διότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές, η ανάπτυξη είναι στο δρόμο. ΟΜΩΣ, χρειάζεται υπομονή και να μην ακούμε τα κανάλια και τις εφημερίδες.

Στο τέλος, γίνανε ερωτήσεις από δημότες. Δυστυχώς ΟΥΔΕΙΣ νεολαίος (εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ) πήρε το λόγο από τους ελάχιστους που υπήρχαν στην αίθουσα. Πράγμα ιδιαίτερα απογοητευτικό δεδομένου ότι τα προβλήματα αφορούν κυρίως αυτούς (οι γέροντες πήρανε τις συντάξεις και τα εφάπαξ τους…)

Αυτό που δεν μας είπε είναι ΓΙΑΤΙ έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να επωμιστεί όλο το πολιτικό κόστος εισόδου στο ΔΝΤ; (εφ΄όσον βέβαια αποδεχθούμε ότι ήταν απαραίτητη η προσφυγή σ΄αυτό)

Τελικά για τι πράμα μιλάμε; για πράξη αυτοθυσίας ή για πράξη βλακείας; ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ?

Η φωτό από κινητό και ασφαλώς δεν είναι ότι καλύτερο. Θα επανορθώσω στο μέλλον…

Σχόλια

  1. Το λάθος της μη απαίτησης αυξημένης πλειοψηφίας κατά την ψύφιση στην Βουλή τον περασμένο Μάιο ήταν στρατηγικό. Νομίζω ότι τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά αν είχε απαιτηθεί η ψήφος 180 βουλευτών. Και πιστεύω θα ήταν διαφορετικά και από την σκοπιά των συνεργασιών.
    Δυστυχώς όμως το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν παράγεται έργο παρά μόνο στα χαρτιά. Λέμε για το μνημόνιο. Το ερώτημα είναι αν εφαρμόζεται τελικά ή απλά ψάχνουν να μαζέψουν λεφτά από όπου βρουν χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Διότι μετά την αποψίλωση δεν θα έχει μείνει τίποτε. Αναγκσστικά λειπούν κάτι πρέπει να σπείρουν αν δεν θέλουν να μείνουν με τις πέτρες και την ξέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αν έπρεπε να πάμε στο Μνημόνιο είναι η μια κουβέντα.

    Η άλλη είναι για ΠΟΙΟ λόγο το ΠΑΣΟΚ να πάρει ΟΛΟ το βάρος της ευθύνης. Εφ΄όσον παραδεχόμαστε ότι είναι εθνικό θέμα και ότι για το πρόβλημα φταίνε ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

    Και επειδή με νοιάζει η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ, γιατί το πονάω το κίνημα, θα έπρεπε να χειριστούν τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Και δεν νομίζω ότι πέσανε από τα σύννεφα με το έλλειμμα της ΝΔ.

    Εξάλλου το θέμα είναι πολυσύνθετο και αφορά το ύψος του χρέους, την ύφεση κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Chris χαίρομαι που η παρέα του ιστολογίου μας μεγαλώνει. Εύχομαι καλές αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να ΄σαι καλά! το μπλογκ είναι καλοστημένο, όσο περισσότερο δουλέψουμε, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχουμε.
    όπως είπα και στον Mitsosms πρέπει να δουμε τα social media και την μορφή εμφάνισης του μπλογκ στα smartphones που είναι ραγδαία αναπτυσσόμενα (δηλαδή να μην κατεβαίνει ολόκληρη η ιστοσελίδα αλλά μόνο συντομεύσεις των Posts)
    Kατά τα λοιπά, με βρίσκει σύμφωνο να μην ακολουθούμε εξαντλητικούς ρυθμούς στείρων αναδημοσιεύσεων από άλλα sites και blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστόφορε, αυτό με τα smartphones που έγραψες, ξέρεις πως μπορούμε να το φτιάξουμε; Αν έχεις κάποια ιδέα πες μου. Είναι σημαντικό το ζήτημα των κινητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι είναι πάααρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Όλοι είναι με ένα smartphone στο χέρι.

    Νομίζω ότι το blogspot δίνει την δυνατότητα αυτή από τον πίνακα ελέγχου.

    Το θέμα είναι αν δουλεύει κιόλας στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή έχουμε βάλει τhird party template δεν δουλεύουν αυτά που έχει στον πίνακα ελέγχου. Πρέπει να παρέμβουμε στην html του blog. Θα το ψάξω να δω αν μπορώ να κάνω κάτι. Πάντως συμφωνώ απόλυτα για το ζήτημα των smatphones. Είναι θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν χρειαζόταν. Το blogspot έχει αρκετές σχεδιαστικές δυνατότητες. Πολύ ανώτερο του wordpress.

    Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει είναι η ανανέωση με ζουμερά Posts. Και τα social media εχουν πολυ μεγαλο ρολο.

    Εκει θα δημοσιευονται ολα τα Posts (συντομεύσεις) κάτι που είναι πολύ πρακτικό για τα smartphones. Οποτε καταληγουμε στο ιδιο σημειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, δεν το συζητώ. Η wordpress για να κάνεις παρέμβαση στην html σε βάζει να πληρώσεις. Απαράδεκτο!
    Δηλ. λες να φτιάξουμε σελίδα στο facebook για το blog;
    Θες να το αναλάβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ας ξεκινήσουμε απο το twitter. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι. Θα το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χμ...για να ανοίξουμε λογαριασμό στο twitter πρέπει να δηλώσουμε το κεντρικό Mail του blog και προφανώς όχι το προσωπικό μου.

    Κατά δεύτερο πρέπει να πάμε στον πίνακα ελέγχου, σχεδίαση και το σχετικό εικονίδιο να κάνει Link στο twitter. Mπορούμε όμως να βάλουμε "χέρι" εκεί?

    το ανοίξουμε λογαριασμό είναι εύκολο. το άλλο φαίνεται ζόρικο γιατί είναι έτοιμο html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει θέμα. Ξέρω html και μπορώ να το φτιάξω. Κεντρικό email του blog πως θα ορίσουμε όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. νομιζω βρηκα την ακρη. καταρχην ανοιξτε ενα λογαριασμο στο twitter.

    μετα θα μπουμε στο html και εκει που λεει username θα βαλουμε π.χ epikentro

    ok?

    νομιζω θα τα καταφερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ε τοτε τι συζητάμε???

    θα ανοιξεις ενα λογαριασμό στο twitter με αυτο το Mail που εχεις ανοιξει το μπλογκ. Για να μη μπερδευομαστε.

    Και μετα ειμαστε ετοιμοι. Ενα Link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ok, θα το φτιάξω όμως αύριο γιατί για να είμαι ειλικρινής βαριέμαι να το κάνω τώρα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου