Το ΚΚΕ και οι δολοφονίες Ελλήνων από τα καθεστώτα του Στάλιν

Είναι πλέον γνωστό σε όλους το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος δεν αναγνωρίζει τις θηριωδίες των Σταλινικών καθεστώτων εις βάρος των Ελλήνων που ζούσαν στην Σοβιετική Ένωση. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν Πόντιοι. Μετά το 18ο συνέδριο του το ΚΚΕ αγιοποίησε τα Σταλινικά καθεστώτα... Οι  Πόντιοι ιστορικοί που παρουσιάζουν την ύπαρξη της γενοκτονίας από τον Στάλιν θεωρούνται αντικομμουνιστές... Η αλήθεια όμως είναι συγκεκριμένη, και αυτή δεν τη ξέρουν μόνο οι ιστορικοί, την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες που έζησαν εκείνη την περίοδο των σταλινικών διώξεων και που με τις μαρτυρίες τους διέσωσαν την μοναδική αλήθεια για τις δολοφονίες των μπολσεβίκων.
Η κριτική προς το σταλινισμό και η ανάδειξη των σταλινικών διώξεων εμφανίζονται στο δημόσιο λόγο παράλληλα με την εμφάνιση της ριζοσπαστικής τάσης στον ποντιακό χώρο στα μέσα της δεκαετίας του 80. Επίσης να σημειώσουμε ότι υπάρχει η πρώτη δημόσια αναφορά στο ζήτημα των σταλινικών διώξεων ήταν η εξής: «…Με την έξοδό μας το 1922, ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων του Πόντου κατέφυγε στην ΕΣΣΔ. Αυτό το κομμάτι είναι ο μεγάλος μας άγνωστος. Μέχρι το 1937 δημιούργησε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας μια Σοβιετική Ελλάδα. Σήμερα όμως ζει σκορπισμένο στην ΕΣΣΔ έχοντας υποστεί διωγμούς και εξορίες την Σταλινική περίοδο. Καθήκον μας να απαιτήσουμε: Αποκατάσταση των Σοβιετικών δικαιωμάτων για τους Πόντιους της ΕΣΣΔ όπως ήταν μέχρι το 1937…»
Σημαντική στιγμή των προσπαθειών για πληροφόρηση των πολιτών και πρωτίστως των ελλαδιτών Ποντίων θα είναι η θεσμοθέτηση απ’ το 4ο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο μιας Ημέρας Μνήμης. Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η «ανακήρυξη της 13ης Ιουνίου ως Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των σταλινικών διώξεων στην πρώην Σοβιετική Ένωση, εφ’ όσον τη μέρα αυτή, το 1949, πραγματοποιήθηκε η βίαιη εκτόπιση των ποντιακών πληθυσμών από τον Καύκασο στην Κεντρική Ασία.
Δυστυχώς το ΚΚΕ δεν θέλει να αλλάξει την επικίνδυνη στάση του απένατι στους ταλαιπωρημένους Έλληνες τις Σοβιετικής Ένωσης. Επιστρατεύει διάφορους ιστορικούς οι οποίοι παρουσιάζουν την μισή αλήθεια... Ο Στάλιν δολοφόνησε πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι "πατερούλης" όπως τον λένε κάποιοι εδώ στην Ελλάδα. Ήταν σφαγέας και εκτελεστής όπως και ο Χίτλερ.
Ντροπή και Αίσχος σε όσους δεν αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Ελλήνων απο τον Στάλιν!

http: kars1918

Σχόλια

  1. Γενικά ο Στάλιν έφαγε πολλούς. Λέγεται ότι ήταν καλύτερο να μην σε γνωρίζει γιατί αν σε γνώριζε κάποια στιγμή θα του την έδινες και θα σε καθάριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρόκειται για μεγάλη ιστορική αλήθεια

    Αυτά που έχουν τραβήξει οι πόντιοι δεν χωρά ο ανθρώπινος νους.
    Η ιστορία των ποντίων είναι μάθημα στους ψευτοκουλτουριαρέους που μπρος στα στενά πολιτικά τους συμφέροντα έχουν χάσει τη μπάλα με τις έννοιες ρατσισμός και φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την αλλαγή φρουράς στο μνημείο την είδατε; Για πρώτη φορά βάλανε και δύο ποντίους εκτός από τους μακεδονομάχους με τον θερινό ντουλαμά.
    Θα ανεβάσω σε αυτή την ανάρτηση το σχετικό βίντεο. Αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άψογος ο συγχρονισμός των ποντίων! Πολύ καλό ζευγάρι. Βέβαια χωρίς όπλο είναι πιο εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @epikedros

    μη ξεχνάς να δημοσιεύεις το post σου σε facebook, twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι Chris το έχω υπόψη μου και το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου