Ο ΓAΠ, το «σύστημα» εσωτερικού και...εξωτερικού

Το βασικό επιχείρημα των φανατικών και μη υποστηρικτών του ΓΑΠ είναι ότι δεν εντάσσεται στο «σύστημα» και ότι το παλεύει και το εναντιώνεται.
Το αν η «πάλη» και η «εναντίωση» έχει αποτελέσματα είναι ένα άλλο θέμα που θα συζητήσουμε μια άλλη φορά.
Και όταν λέω «σύστημα» δεν εννοώ κατ΄ανάγκη το «εσωτερικό» έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες (οικονομικό-πολιτικό-δημοσιογραφικό-τραπεζικό κτλ)
Υπάρχει και το…«παγκόσμιο» σύστημα που είναι πολύ πιο απάνθρωπο και σκληρό από το «εσωτερικό»
Αλλά ας πάμε παρακάτω…
Θα πάμε στο παρελθόν για να κατανοήσουμε το παρόν και ίσως να προβλέψουμε το μέλλον. Όχι πολλά χρόνια πριν, θα πάμε στο 2004.
Αυτό που έχω διαπιστώσει με λύπη μου είναι ότι ορισμένοι έχουν πολύ “κοντή” και συνάμα «επιλεκτική» μνήμη.
Ξεχνούν ορισμένα πολύ σημαντικά χρονικά σημεία που καθόρισαν τις εξελίξεις των επόμενων ετών και δεκαετιών.
Ξεχνούν ότι το 2004 είχαμε «εσωκομματικές» εκλογές με υποψήφιο τον Γιώργο Παπανδρέου και αντίπαλό του το…«λευκό»
Ξεχνούν ότι είχαν στηθεί κάλπες ακόμη και στην… πλατεία Συντάγματος. Για μένα ΤΟΤΕ κρίθηκαν και καθορίστηκαν οι εξελίξεις του μέλλοντος.
Ο ΓΑΠ έχασε τελικά τις εθνικές εκλογές του 2004 (και παρά τα πολύ ενθαρρυντικά γκάλοπ)
Στην «μαύρη» τριετία 2004-2007 όπου η ΔΕΞΙΑ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε παντελώς και δεν μπορούσε να προστατεύσει στοιχειωδώς τον λαό του που ήταν στο…«κυνηγητό» από τους «γαλάζιους» ή «μαύρους» του επανιδρυόμενου Κράτους. Το ΠΑΣΟΚ αδυνατούσε να «ψελλίσει» αντιπολιτευτικό λόγο, ενώ ο ΓΑΠ είχε γίνει θέμα σε όλες τις σατιρικές εκπομπές απέναντι σε έναν…«στιβαρό» και «κιμπάρη» Καραμανλή.
Έτσι η δεύτερη ήττα ήταν αναμενόμενη το 2007. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη για δεύτερη φορά πανωλεθρία. Έτσι ήταν αδύνατο να μην προκληθούν για δεύτερη φορά εσωκομματικές εκλογές. Κατά ένα περίεργο όμως τρόπο η κοινή γνώμη σχημάτισε την εντύπωση ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα ήταν ο συνεχιστής των «εκσυχρονιστών» και ο διάδοχος του Σημίτη (που ΟΜΩΣ έδωσε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στο ΓΑΠ τρία χρόνια πριν)
Πολύ περίεργα πράγματα…
Λίγο η “ρετσινιά” αυτή, λίγο ο…εκνευρισμός του Βαγγέλη όταν του ρίξανε καφέ έξω από την Χαρ. Τρικούπη και ΝΑΤΟΣ ο ΓΑΠ πρόεδρος για δεύτερη φορά. Αλήθεια θυμάστε ΠΟΣΕΣ φορές έπαιξε (σε αργή κίνηση) στα ΜΜΕ η ανθρώπινη αντίδραση του Βαγγέλη???…στα ΜΜΕ που κατά τα άλλα μάχονται (αλύπητα) τον ΓΑΠ??? Αλήθεια ο σκηνοθέτης που ήταν κρυμμένος???
Μα και αυτός ο Βαγγέλης εντελώς απαράδεκτος…έπρεπε να παρακαλέσει να του ρίξουν ακόμη ένα καφέ από την άλλη (και καυτό αυτή την φορά)
Για μένα, ο Βαγγέλης έπρεπε να αναλάβει Πρόεδρος (αν βέβαια του δίδονταν το δικαίωμα) το 2004. Από εκεί και μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και ήταν σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν. Δηλαδή ΑΝ ο Βαγγέλης γινόταν Πρόεδρος το 2007 θα είχε πολύ περιορισμένες δυνατότητες (εκ των πραγμάτων)
Από το 2007 έως το 2009 ο Καραμανλής φρόντισε να «ξύσει» και τον πάτο του βαρελιού αφήνοντας άδεια τα ταμεία και «φεσώνοντας» την Χώρα μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο…Δηλαδή έως του σημείου της πτώχευσης. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το 2009 τις εκλογές αλλά ήταν πλέον με την «πλάτη στον τοίχο». Κατάφερε ακόμη να δώσει άλλοθι στον "τελειωμένο" για δήθεν παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ με τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα “λάθη” του ΓΑΠ συνεχίστηκαν και γράφω “λάθη” και όχι…λάθη γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι δεν είναι μέρος σχεδίου.
ΤΩΡΑ  μας λένε ότι η ΜΟΝΗ λύση είναι το ΔΝΤ και ότι αυτό θα επιβάλλει τους όρους του.
ΔΕΝ διαφωνεί ΚΑΝΕΙΣ!
Με άλλα λόγια το μαχαίρι μπήκε στο λαιμό του κόσμου…ή σου κόβω 2-3 μισθούς/συντάξεις κτλ ή πεθαίνεις της πείνας.
Μη γελιόμαστε…αυτό είναι το δίλημμα!…ή δέχεσαι να γίνεις φτωχός (καταργώντας το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων) ή ψοφάς της πείνας.
Και κλείνω γιατί επεκτάθηκα πολύ (και δεν το συνηθίζω):
ΕΡΩΤΩ ο αφελής ή και αφελέστατος:
ΠΟΤΕ άλλοτε το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣΟΝΙΕΣ θα μπορούσαν να περάσουν τα φρικτά τους σχεδίου???
(εκτός βέβαια της περίπτωσης του πολέμου)
Αλλά μήπως γι΄αυτό ο ΓΑΠ μίλησε για…ΠΟΛΕΜΟ???
Και μια παράκληση:
Πριν την σφαγή μας, σας παρακαλούμε εμείς τα πρόβατα να μας ρίξετε λίγο αναισθητικό για να είναι ανώδυνο…
Οι μελλοθάνατοι δεν έχουν δικαίωμα για μια επιθυμία???
Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Σχόλια

  1. Πραγματικοί πόλεμοι διεξάγωνται στις υπανάπτυκτες χώρες της Αφρικής. Στις αναπτυγμένες δεν χρειάζεται. Ένας οικονομικός πόλεμος αρκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορεί να φανεί χαζό το παράδειγμα:

    άντε κόψε το ντεκαπάζ στην ξανθιά λόγω οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου