Οι «βενιζελικοί» είναι με τον…Βενιζέλο;

Η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι «αχταρμάς». Δύσκολα μπορεί κάποιος να βγάλει άκρη και ασφαλή συμπεράσματα.
Τις τελευταίες ημέρες, η επιχείρηση «αποστασία», στο ΠΑΣΟΚ, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα τηλεοπτικά δελτία. Και η αλήθεια είναι ότι τέτοιες λέξεις προκαλούν αντανακλαστικά στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Αυτή φαίνεται να ήταν η επικοινωνιακή επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου. Και είχε κάθε δικαίωμα να μιλάει για «αποστασία» αφού ο «δεύτερος κύκλος» παραιτήσεων περιλάμβανε γνωστούς υποστηρικτές του Βενιζέλου το 2007 (ο πρώτος κύκλος παραιτήσεων, το 2009, ήταν από τα «αριστερά» του ΠΑΣΟΚ).
Το ερώτημα είναι αν είχαν συνεννοηθεί προηγουμένως με τον Βενιζέλο ή αν επρόκειτο για αυθόρμητη κίνηση. Το σίγουρο είναι ότι παλαιά και έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μίλησαν ευθέως για κινήσεις «διάσπασης».


Και το ερώτημα είναι ΤΙ θα κέρδιζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος απ΄όλο αυτό;
Τα κίνητρα είναι τα ίδια με το 2007 που τον προέτρεπαν να δημιουργήσει κόμμα τύπου Μπακογιάννη; (και βλέπουμε την κατάληξη που έχει)
Μήπως τελικά το «περιβάλλον» λειτούργησε περισσότερο με ιδιοτελή σκοπό αναζητώντας στο πρόσωπο του προστάτη Βενιζέλου τον συνεχιστή του Σημίτη;
Νομίζω ότι όλα αυτά είναι εύλογα ερωτήματα…

Εκτιμώ ότι κάτι έχει μυριστεί ο Ευάγγελος.
Η φωτό είναι από την συνάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου με τους bloggers το 2007. Φυσικά δεν έλειπα.

Σχόλια