Άνδρας ουρεί σε δεξαμενή και οι αρχές πετάνε 30,000 κυβικά μέτρα νερό

Διαβάζουμε εδώ ότι επειδή ένας 21χρονος πιάστηκε από μία κάμερα ασφαλείας να ουρεί σε μια δεξαμενή νερού στο Portland του Oregon των ΗΠΑ, οι αρχές πετάξανε 30,000 κυβικά μέτρα νερό.

Οι αρχές υπερασπίστηκαν την απόφασή τους λέγοντας ότι δεν ήθελαν να στείλουν νερό μολυσμένο με ούρα στους πολίτες. Όμως σύμφωνα με γιατρούς, τα ούρα δεν προκαλούν πρόβλημα στους υγιείς ανθρώπους και σε κάθε περίπτωση ήταν σε τέτοιο βαθμό διαλυμένα που η συγκέντρωσή τους ήταν απειροελάχιστη.

Βεβαίως και θέλουμε το νερό που πίνουμε να είναι πεντακάθαρο, όμως για σκεφτείτε το μέγεθος της ποσότητας των 30,000 κυβικών μέτρων. Αν υποθέσουμε ότι η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού είναι 1.5 λίτρα, τότε η ποσότητα που πετάχθηκε θα μπορούσε να παρέχει νερό σε ένα άτομο για 55 χρόνια.

Και μην φανταστείτε ότι το νερό που πίνουμε είναι εντελώς καθαρό. Αν ήταν έτσι δεν θα το χλωριώνανε προκειμένου να εξοντωθούν τα διάφορα μικρόβια που περιέχονται σε αυτό. Εννοείται ότι το χλώριο δεν είναι και ότι το καλύτερο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι χειρότερο από τα ούρα. Αρκεί να δείτε με τι ρυθμό απορροφάται από τα τρόφιμα αν τα βάλετε σε μια γαβάθα με χλωριωμένο νερό. Πριν το νερό θα είναι κίτρινο, ενώ μετά την εισαγωγή διαφόρων φρούτων και λαχανικών, το νερό σε ελάχιστο χρόνο θα γίνει διαυγές. Αυτό συμβαίνει επειδή το χλώριο απορροφάται έντονα από τα τρόφιμα.

Οι υδάτινοι και οι άλλοι πόροι του πλανήτη δεν είναι ανεξάντλητοι και θα πρέπει να τους διαχειριζόμαστε με μεγαλύτερη σύνεση και όχι να αντιδρούμε σπασμωδικά χωρίς ενδελεχή μελέτη της εκάστοτε κατάστασης.

Πηγή Φωτογραφίας

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙ και της Ανάλυσης IV.

Σχόλια