Όταν κάποιος σε σορτάρει ποιον θα φωνάξεις;

Όταν κάποιος σε σορτάρει ποιον θα καλέσεις; Ασφαλώς όχι τους Ghostbusters. Τους Rothschild μήπως; Δεν το πιστεύετε;

Και όμως σύμφωνα με την Wall Street Journal η Societe Generla SA, της οποίας οι μετοχές δέχθηκαν σοβαρές πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε την Τρίτη ότι υπέγραψε συμβόλαιο ρευστότητας με την Rotschild & Cie ώστε να προστατευτεί από την υπερβολική μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής της.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε ότι η ιδέα δεν είναι η διατήρηση της τιμής της μετοχής ψηλά αλλά η σταθεροποίησή της.

Η μετοχή της έχασε στις μόνο 10 Αυγούστου περισσότερο από το 20% της αξίας της.

Αναλυτές δηλώνουν ότι τα συμβόλαια ρευστότητας είναι κοινή πρακτική στην Γαλλία και ότι 21 εταιρίες του CAC-40 έχουν τέτοια συμβόλαια με διάφορους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για να προστατευτούν από τις έντονες αναταράξεις των τιμών των μετοχών τους. Η Rotschildh έχει 7 τέτοια συμβόλαια με εταιρίες του CAC-40 συμπεριλαμβανομένης και της GDF Suez.

Στην Γαλλία επιτρέπεται οι εταιρίες να προβαίνουν σε αγοραπωλησία των μετοχών τους προκειμένου να αποτρέπουν τις έντονες διακυμάνσεις των τιμών αν και οι κινήσεις τους αυτές ρυθμίζονται από την Γαλλική Ρυθμιστική Αρχή.

Πάντως οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το συμβόλαιο αυτό με την Rotschild δεν θα προστατεύσει αναγκαστικά την Societe General SA από τις έντονες διακυμάνσεις της μετοχής της!

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙΑνάλυσης IV και της Ανάλυσης V.

Σχόλια