Ο Krugman ζητά από την αμερικάνικη κυβέρνησει να "στήσει" έναν πόλεμο με εξωγήινους προκειμένου να διασώσει την οικονομία.

Ο γνωστός Paul Krugman συμμετέχοντας σε μία συζήτηση του CNN εξέφρασε μια αρκετά εξτρεμιστική θα λέγαμε άποψη υποστηρίζοντας ότι μία ενδεχόμενη παγκόσμια απειλή από έναν εξωγήινο πολιτισμό θα ευνοούσε τον πληθωρισμό και την καταπολέμηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Υποστήριξε μάλιστα ότι αν κατόπιν ανακαλύπταμε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αυτά τα εμπνεύστηκε από ένα επεισόδιο του Twiligh Zone στο οποίο οι επιστήμονες προσομοίωσαν μία εξωγήινη απειλή προκειμένου να επιτύχουν την παγκόσμια ειρήνη.

Με αυτό ο Krugman ουσιαστικά καλεί την αμερικάνικη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει έναν πόλεμο ως ερέθισμα για την οικονομική ανάπτυξη. Κάτι ανάλογο με τον Β' ΠΠ.
Αν και έχει βάση αυτή η πρόταση, εντούτοις οι κίνδυνοι που υποκρύπτονται είναι μεγάλοι. Τι θα γινότανε αν κάτι ξέφευγε από τον έλεγχο και οδηγούμασταν σε παγκόσμιο πανικό με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως λεηλασίες, τοπικές συγκρούσεις κ.α.;

Δεν νομίζει ο κ. Krugman ότι το να γίνονται τέτοιες προτάσεις σε κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας είναι το λιγότερο ανήθικο καθώς στηρίζονται στην εξαπάτηση του πληθυσμού;

Τελικά ο καινούργιος αιώνας έχει φέρει μαζί του και άλλα ήθη. Αυτό που στο παρελθόν γίνονταν κρυφά υπό τον φόβο των αντιδράσεων, γίνεται πλέον ανοικτά σε ένα κοινό που έχει αποχαυνωθεί μπροστά στις τηλεοράσεις του περιορίζοντας την δυνατότητα αντίδρασής του στα ερεθίσματα που δέχεται.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙΑνάλυσης IV και της Ανάλυσης V.

Σχόλια