Για την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τα…”σταγονίδια”


Πολύς θόρυβος τις τελευταίες ημέρες γύρω από την παλαιότερηστρατιωτική σχολή της Ελλάδος (1828)

Όμως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα.

Θα είναι περίπου τριάντα (30) χρόνια που η Σχολή εντάχθηκε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Και θα είναι καμιά εικοσαριά που οι σχολές Υπαξιωματικών εντάχθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι η εισαγωγή στις σχολές δεν γίνεται όπως φαντάζεται το μυαλό ορισμένων (στρατιωτική επιτροπή που ελέγχει τα «κοινωνικά φρονήματα» κτλ κτλ)

Συνεπώς, ο κάθε νέος, η κάθε νέα, έχει το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση και εφ΄όσον συμπληρώσει τα απαιτούμενα μόρια, μέσω γραπτών εξετάσεων (Πανελλαδικές) να εισαχθεί.

Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το άλλο δεδομένο είναι ότι (εφόσον κοιταχτούμε όλοι στα μάτια και μιλήσουμε ειλικρινά) όλοι θα παραδεχθούμε ότι πρόκειται για νέους χαμηλών και μεσαίων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας.

ΟΥΔΕΙΣ νεανίας, των βορείων και νοτίων προαστίων, ΟΥΔΕΙΣ νεανίας γόνος των διαπλεκομένων οικονομικά, μεγαλοεπιχειρηματιών κτλ κτλ θα προτιμήσει την…Στρατιωτική Σχολή από το Κολλέγιο της Αγγλίας.

Συνεπώς, πρόκειται για παιδιά φτωχών οικογενειών, από όλη την Ελλάδα και ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς “προσανατολισμούς”, που μετά από συστηματικό διάβασμα και αξιοκρατικές διαδικασίες, επιλέγουν έναδύσκολο τρόπο ζωής προκειμένου να βγάλουν ένα μεροκάματο.

Για όσους ψάχνουν ακροδεξιά “σταγονίδια” θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να ομολογήσουν μέχρι ΠΟΥ είναι ικανοί να φτάσουν για τα συμφέροντά τους…

Να αφήσουν κατά μέρος τα φτωχά παιδιά που ρίχνουν στην μηχανή του κιμά προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ακόρεστη πείνα τους για εξουσία και χρήμα…

Σχόλια