Η Γερμανία είναι ο νέος μας master

Αν μέχρι τώρα είχατε αμφιβολίες για τις προθέσεις της Γερμανίας στην Ευρώπη, καιρός να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Σύμφωνα με άρθρο του Reuters η ιρλανδική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους μετά την διαρροή από Γερμανούς κοινοβουλευτικούς εμπιστευτικών πληροφοριών με τους δανειστές της (ΕΕ-ΔΝΤ) που αφορούν τον προϋπολογισμό της χώρας.

"Η Γερμανία είναι ο νέος μας master" αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Irish Daily Mirror.

"Σύμφωνα με νομοθεσία που εγκρίθηκε πρόσφατα το γερμανικό κοινοβούλιο αποκτά το δικαίωμα να ενημερώνεται πλήρως για τις χώρες σε καθεστώς bailout πριν την εκταμίευση των δόσεων του προγράμματος".

Η Γερμανία πιέζει για αλλαγή των συνθηκών ώστε να ασκείται πιο αυστηρός δημοσιονομικός έλεγχος. Όμως αυτός μπορεί να οδηγήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή σε μια νέα γερμανική παντοδυναμία στην Ευρώπη;

Άλλωστε μετά τον πόλεμο χρέους που γονάτισε την ευρωπαϊκή περιφέρεια έρχεται η κατάκτηση. Πρώτα αποδυναμώνεις τον αντίπαλο και μετά τον καταλαμβάνεις. Όλα αυτά τα χρόνια η πιστωτική επίθεση που εκμεταλλεύτηκε την ελαφρότητα και την αφέλεια πολιτικών και πολιτών οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και στην τρομοκρατία της εξόδου από το ευρώ και την ΕΖ.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙ,  Ανάλυσης IV και της Ανάλυσης V.

Σχόλια