Ο Βασιλιάς έμεινε γυμνός



Η εκλογή του Προέδρου από την βάση ήταν κεντρική πολιτική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και δεν θυμάμαι αντίθετες φωνές ή αν υπήρχαν ήταν ελάχιστες. Αυτό έγινε το 2004 και το 2007.
Το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανταγωνιστή το…«λευκό» (στην περίπτωση που δίδονταν στους ψηφοφόρους). Ήταν λίγο μετά το περίφημο δαχτυλίδι που παρέδωσε ο Σημίτης-Εκσυγχρονιστής κτλ κτλ κτλ στον Γιώργο Παπανδρέου. Και αυτό όλοι το βρήκαν λογικό-φυσιολογικό. Ήταν τότε που όλα τα ΜΜΕ δημοσίευαν γκάλοπ που λέγανε ότι με τον ΓΑΠ στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν πιθανότητες εκλογικής νίκης. Απίστευτα πράγματα.
Το 2007 είχαμε πάλι εσωκομματικές εκλογές. Αυτή τη φορά ο ΓΑΠ είχε δυο αντιπάλους (Βενιζέλο και Σκανδαλίδη). Την περίοδο 2004-2007 ο κομματικός μηχανισμός (τοπικές οργανώσεις κτλ) είχαν στηθεί στα «μέτρα» του ΓΑΠ οι οποίες, δια των εκπροσώπων τους, φρόντισαν να επηρεάσουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κάποιοι από αυτούς το έχουν μετανιώσει, άλλοι παραιτήθηκαν, άλλοι ζήτησαν δημόσια συγνώμη. Κάποιοι εξακολουθούν να στηρίζουν ΓΑΠ και αυτό μέλει να εξεταστεί (…)
ΤΩΡΑ τι άλλαξε;
Γιατί ο σεβαστός κ. Κακλαμάνης βρίσκει άσχημη την διαδικασία;
Μερικές πρόχειρες απαντήσεις:
1. Οι εργαζόμενοι στην Ιπποκράτους είναι απλήρωτοι και τα έχουν πάρουν στο κρανίο (κοινώς)
2. Οι τοπικές Οργανώσεις είναι ερείπια (στην περίπτωση που δεν έχει γίνει έξωση)
3. Ουδείς προσέρχεται έστω και για μια…καλησπέρα
4. Η οργή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που θα διαδραματιστούν σκηνικά απείρου κάλους.
και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΝ: 5. Ο ΓΑΠ όχι ΜΟΝΟΝ δεν πρόκειται να επανεκλεγεί αλλά θα υποστεί ταπεινωτική ΉΤΤΑ
όλα τα ανωτέρα είναι που τρομάζουν τους τελευταίους υποστηρικτές του ΓΑΠ.
Ο Βασιλιάς έμεινε γυμνός. Τον περιβάλλει μόνο η προεδρική φρουρά.
Κύριοι, να είστε έτοιμοι να υποστείτε τις συνέπειες των επιλογών σας. Η μεταπήδηση ορισμένων σε πολιτικούς σχηματισμούς-«κολυμπήθρες του Σιλουάμ» δεν πείθουν κανέναν.

Σχόλια

  1. 1. Η διαδικασία "εκλογή από τη βάση" ( όπου βάση ο κάθε πικραμένος που προσέρχεται και με δυο ευρώ μπορεί να εκλέξει τον αρχηγό του κόμματος που μπορεί να μην έχει ψηφίσει ποτέ)κατά την άποψη μου είναι καραγκιοζιλίκι. Και δεν είναι λιγότερο καραγκιοζιλίκι επειδή την διαδικασία υιοθέτησε και η ΝΔ. Τα κόμματα (τα κανονικά) έχουν μέλη , οργανα, διαδικασίες. Και τα μέλη έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα και τα έχουν ως συστατικά της ιδιότητας του μέλους. Αν λοιπόν κάποιοι θέλουν να πάνε στη βάση (επειδή το πιστεύουν κι όχι επειδή απλώς τους βολεύει) ας απευθυνθούν στα μέλη. Τα πραγματικά βέβαια μέλη, αυτά που οι δυο "μεγάλοι" φρόντισαν πλέον να μην διαθέτουν.
    2. Πιθανώτατα διαφωνείς αλλά κατά τη γνώμη μου αν ο Παπανδρέου ήθελε να μείνει στο ΠΑΣΟΚ η καλύτερη διέξοδος γι αυτόν θα ήταν η προσφυγή στη βάση (είπαμε βαση= όποιος θέλει ψηφίζει)Πόσο δημοφιλέστερος νομίζεις είναι ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος με την φθορά που έχουν και αυτοί υποστεί; Το "Παπανδρέου" για πολλούς (δυστυχώς) ακόμα πουλάει. Ο Παπανδρέου θέλει εδώ και καιρό να ξεφύγει από καθήκοντα που έχουν σχέση με εφαρμοσμένη πολιτική. Προτιμάει να γυρνάει τον κόσμο και να αερολογεί για την 'Παγκόσμια Διακυβέρνηση', την "Πράσινη Ανάπτυξη" και την "Κλιματική Αλλαγή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα, ΠΑΣΟΚος πραγματικός είναι ο δηλωμένος ΠΑΣΟΚος.
    Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι ΠΑΣΟΚ αλλά μην έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, ως γνωστόν, η ψηφοφορία είναι μυστική.

    Αυτό που κάνει την διαφορά, είναι να υπογράψεις αίτηση εγγραφής (Είτε ως μέλος, είτε ως φίλος)

    Κατά τη γνώμη, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Και στις δυο περιπτώσεις επιβεβαιώνεται η κομματική ταυτότητα.
    Η συμμετοχή σε όλες τις κομματικές διαδικασίες είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο.
    Αν και εδώ που τα λέμε...ποιες «κομματικές διαδικασίες» και ποιο ΠΑΣΟΚ. Εχουν διαλυθεί τα ΠΑΝΤΑ.
    Το ΠΑΣΟΚ είναι για τους περισσότερους βαρίδι... και έτσι είναι. Ετσι το κατάντησε ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου