Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αγαπητοί…”σύντροφοι” του «εκσυγχρονισμού»



Η πρώτη αγορά του 2002>
Το Δεκέμβρη του 2001 αγόρασα τυρόπιτα από γνωστό ταχυφαγείο της Αθήνας με 150δρχ.
Λίγες μέρες μετά την είσοδο του 2002 διαπίστωσα έκπληκτος ότι για την ίδια τυρόπιτα έπρεπε να καταβάλω…1,5€ (511δρχ!!!)
Δηλαδή, ο ίδιος επιχειρηματίας μου πούλησε το ΙΔΙΟ προϊόν σε υπερΤΡΙΠΛΑΣΙΑ τιμή και μάλιστα με υλικά που είχε αγοράσει με…δραχμές!!!
Ασφαλώς, δεν έγινε το ίδιο και για τους μισθούς.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αγαπητοί…”σύντροφοι” του «εκσυγχρονισμού»

Σχόλια

  1. Εσύ λοιπόν και όλοι μας πληρώναμε τριπλάσια για την τυρόπιτα και για πολλά άλλα με λεφτά που έδινε το κράτος δανειζόμενο δεδομένου ότι δεν έχουμε παραγωγή και εισάγουμε σχεδόν τα πάντα. Ο τυροπιτάς πήρε αυτοκίνητο, σπίτι κλπ με λεφτά που δανείζοταν το κράτος φεσώνοντας όλους εμάς που πληρώναμε τον τυροπιτά για να ζει ως νεόπλουτος. Το τυροπιτάδικο ξαφνικά έγινε φοβερά επικερδής επιχείρηση χωρίς την παραμικρή αλλαγή σε υποδομές ή σε υλικά.
    Βλέποντας αυτή την ξαφνική ευημερία η Ελλάδα έπαψε να αναζητά τρόπους να βελτιώσει υποδομές και να γίνει παραγωγική. Γιατί να το κάνει άλλωστε αφού όλα όσα μέχρι εχθές απέδιδαν 1000δρχ, τώρα απέδιδαν 1000 ευρώ. Η Ελλάδα πλούτισε και η βραδυφλεγής βόμβα ξεκίνησε να καίει το φυτίλι της.
    Έτσι φθάσαμε στο σήμερα και η βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι Γιάννη. Όπως τα λες. Με τις ίδιες υποδομές και με τα ίδια υλικά.
    Συγκεκριμένα, η τυρόπιτα των πρώτων ημερών του Γενάρη του 2002 πωλήθηκε με ευρώ ενώ τα υλικά (ζύμη, φέτα, βούτυρο κτλ) αγοράστηκαν με δραχμές.

    Είναι κοινό μυστικό ότι το κατοστάρικο αντικαταστάθηκε από το ευρώ. ΚΥΡΙΟΙ του ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ που ζητάτε και τα ρέστα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου