Ο Βενιζέλος δεν μίλησε για τα μεγάλα «βαρίδια»…

Μεθαύριο καλούμαστε να ψηφίσουμε για 2η φορά μέσα σε λίγες βδομάδες και δεν αποκλείεται να κληθούμε και για 3η. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί. Ο τόπος έχει ανάγκη, όσο ποτέ, να κυβερνηθεί.
Οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της Χώρας και πρωτίστως για τους νέους και τις οικογένειες.
Είναι περιττό να πούμε ότι η ΑΠΟΧΗ θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει ο Έλληνας Δημοκράτης Πολίτης. ΚΑΝΕΙΣ νέος, ΚΑΝΕΙΣ οικογενειάρχης δεν έχει το δικαίωμα να απέχει από το ραντεβού με την Ιστορία που θα διαμορφώσει το ΜΕΛΛΟΝ του.
Το blog προσπάθησε, όλα αυτά τα χρόνια, να φωτίσει κάποιες πτυχές της πολιτικής επικαιρότητας.
Κατά τη γνώμη μας, η σημερινή κατάσταση μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας από “Κέντρα” εκτός και εντός Ελλάδας.
Η πτώση Καραμανλή, η άνοδος ΓΑΠ στην εξουσία, το «μνημόνιο», όλα μα όλα ήταν «γραμμένα» και σχεδιασμένα.
Η υπερχρέωση της Χώρας ήταν μαθηματικός βέβαιον ότι θα οδηγούσε στην «έκρηξη χρέους». Το ΠΑΣΟΚ φέρει βαριές ευθύνες γιατί έβαλε την υπογραφή σε πολλά από αυτά τα δάνεια. Έκανε την Ελλάδα έναν από τους καλύτερους πελάτες Διεθνών Τραπεζών.
Δημιούργησε μια νέα τάξη κρατικοδίαιτων νεόπλουτων επιχειρηματιών (είναι γνωστό ότι όλα τα μεγάλα”τζάκια” ήταν φίλα προσκείμενα στην Δεξιά Παράταξη)
Συγκρότησε έναν  κομματικό και συνδικαλιστικό «μηχανισμό» στήριξης του συστήματος εξουσίας. Κάπου εκεί έχασε την επαφή με την κοινωνία, σταμάτησε ο διάλογος, κόπηκε ο ομφάλιος λώρος με τον απλό κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Η «απόδραση» ΓΑΠ και το πέταγμα της «καυτής πατάτας» στον Βενιζέλο δεν φαίνεται να είναι εκτός σχεδιασμών. Από τότε ακόμη που ο Μπένυ υπέγραψε ΟΛΑ τα μνημόνια και ανέλαβε, αν και Δικηγόρος,…το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο ΓΑΠ, παρότι υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας, παραμένει άφαντος καθ όλη την προεκλογική προσπάθεια ενώ κάποιες σκόρπιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παραθερίζει πότε εδώ και πότε εκεί…Αδυνατεί να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια ενώ δεν πρέπει να είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Ίσως, από ένα σημείο και μετά να μην άντεξε όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν.
Ο απλός λαός του ΠΑΣΟΚ, τα απλά μέλη και φίλοι, αισθάνονται προδομένοι και εξαπατημένοι.
Η έλλειψη βασικών ιατρικών ή φαρμακευτικών παροχών (ένα παθολόγο βρε αδελφέ, μια αντιβίωση!!!) και η βαριά φορολογία τσακίζει το φιλότιμο τους.
Μα πιο πολύ οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις 2009 και η συμπόρευση Μπένυ.
Και κλείνουμε με αυτό. Και νομίζουμε ότι είναι το πιο σημαντικό.
«Βαρίδια» για το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι μόνο κάποιοι …«συνδικαλιστές» που στο κάτω κάτω ήταν όργανα που απλά εξασφάλισαν μια άνετη ζωή.
Με εκείνη την τάξη των νεόπλουτων, που αναφέραμε πιο πάνω, ΤΙ γίνεται?
ΓΙΑΤΙ δεν έγινε αναφορά???

Σχόλια