Ο ΓΑΠ πιο δημοκρατικός από τον Μπένυ;


Παραθέτω ένα κείμενο που ανακάλεσα από το…”τσιπάκι” της μνήμης μου*:
Το 2009 , που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δώσαμε τη μάχη προκειμένου η «δεξιά κυβέρνηση» του Κώστα Καραμανλή να γίνει παρελθόν, ψάχναμε μάταια να βρούμε το προεκλογικό πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ στα εκλογικά “περίπτερα” και στις τοπικές οργανώσεις.
Η απάντηση στις εύλογες απορίες μας ήρθε μερικούς μήνες μετά>το πρόγραμμα ήρθε έτοιμο “απ΄έξω” και λεγόταν…«μνημόνιο»
Το Φθινόπωρο του 2009 αναρωτιόμασταν γιατί καθυστερεί η στελέχωση του Κρατικού Μηχανισμού (ειδικά των φοροεισπρακτικών και εισφοροεισπρακτικών υπηρεσιών δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης για την οποία ΟΛΟΙ γνωρίζαμε). Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει άπειρες ερωτήσεις και επερωτήσεις στην Βουλή για την αποσύνθεση αυτών των υπηρεσιών.
Γιατί αφήναμε να διογκούται το έλλειμμα και να μην κάνουμε, άμεσα, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμαζευτεί κατά το δυνατό;
Η απάντηση ήταν…«OpenGov»!!!
Λες και η στελέχωση των Γεν. Γραμματειών, Διοικήσεων Οργανισμών, Ασφαλιστικών Ταμείων κτλ να ήταν πρόσληψη…δημοσίων υπαλλήλων!!!
Αστειότητες…
Γιατί όμως τόση εμμονή στο εγχείρημα ώστε να χαθεί τόσος πολύτιμος χρόνος;
Μια εκτίμηση είναι ότι ο ΓΑΠ προετοίμαζε το “κλίμα” για την…«συγκυβέρνηση» που θα ερχόταν κάποια στιγμή.
Προείχε η προσέγγιση με τα άλλα κόμματα και κυρίως με την Νέα Δημοκρατία γι΄αυτά που έπρεπε να γίνουν κατά τας επιταγάς και …γραφάς…

--------------------------------
Τα κούφια λόγια των προεκλογικών υποσχέσεων έγιναν φτερό στον άνεμο. Ας το πούμε χωρίς περιστροφές>ο λαός εξαπατήθηκε και μάταια προσπαθούν τώρα κάποιοι να σώσουν την υστεροφημία ΓΑΠ (και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι δεν είναι μόνο η «υστεροφημία»)
* Το κείμενο αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης 2011 στην οποία προσκαλέστηκα και συμμετείχα (αν και φανατικά αντιΠαπανδρεϊκός).
Παρότι υπήρξε πολύ αιχμηρό για τον τότε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν “κατέβηκε”.
Για άγνωστό λόγο διαγράφηκε το 2012 (δεν γνωρίζω πότε ακριβώς) ενώ δεν προσκαλέστηκα στην Εθνική Συνδιάσκεψη 2012.
Τέλος, το κείμενο έχει το ίδιο βασικό περιεχόμενο αλλά δεν είναι πανομοιότυπο με το αρχικό καθώς δεν κράτησα αντίγραφο στο αρχείο μου.

Σχόλια