Προς κλείσιμο 150 ΑΕΙ και ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης


Στο κλείσιμο 4 περιφερειακών πανεπιστημίων και 150 σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας.
Το εν λόγω σχέδιο με την ονομασία «Αθηνά» σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής» πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα.
η συνέχεια (ΠΟΝΤΙΚΙ)
=========================
Σχόλιο blog: Είναι θλιβερό που συνειδητοποιούμε αυτά τα προβλήματα εν μέσω της οικονομικής θύελλας όχι έγκαιρα. Υπήρχαν πολλές φωνές που λέγανε το λογικό και προφανές: δεν μπορεί η Ελλάδα να στηρίξει μια τέτοια μορφής οργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου και κάθε κωμόπολη έχει το δικό της…ΤΕΙ. Δεκάδες σχολές με κάθε απίθανο αντικείμενο σπουδών αποτέλεσαν τον προθάλαμο της ανεργίας για χιλιάδες νέους ενώ οι ελληνικές οικογένειες οδηγούνταν σε οικονομικό αδιέξοδο. Από την άλλη, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ήταν αδύνατο να παρέχεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε όλα αυτά τα ιδρύματα που ήταν διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Διότι, ως γνωστόν, ένα Πανεπιστήμιο απαιτεί πολλά έξοδα λειτουργίας (εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες διδασκαλίες κτλ κτλ) και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες από την…Ορεστιάδα έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως την…Ρόδο.

Σχόλια