Τα κακομαθημένα του συστήματος εξουσίας ΓΑΠ

Βοά το διαδίκτυο με άρθρα και αρθράκια για την συμπεριφορά, της νομενκλατούρας ΠΑΣΟΚ, των συνδικαλιστών.
Μπροστάρηδες στον…αγώνα για την εκλογή ΓΑΠ το 2004 και 2007, είδαν το καράβι που λέγεται «Δανία του Νότου» να βυθίζεται και μαζί του όλες οι φανφάρες του ανεκδιήγητου.
Τα χρόνια της διακυβέρνησής του η μια γκάφα διαδέχονταν την άλλη. Η εικόνα της Κυβέρνησης μια σκέτη «παιδική χαρά»
Ο διαγκωνισμός των Βενιζελικών από τις λίστες του 2009 προκλητικός. Ο διαγκωνισμός των Βενιζελικών από τα Υπουργεία  προκλητικότερος.
Και όταν κάποια στιγμή η παιδική χαρά διαπίστωσε ότι η διακυβέρνηση του τόπου είναι πολύ σοβαρό πράγμα, αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθεια των…πρώην εσωκομματικών αντιπάλων. Των πιο μισητών γι΄αυτούς. Μισητότερων ακόμη και από τα στελέχη της ΝΔ…

Ο Βενιζέλος έκανε αυτό που του έλεγε η συνείδησή του και ενεπλάκη σε ένα Υπουργείο που ουδεμία σχέση έχει με το γνωστικό του αντικείμενο.
Ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να τσακίσει τον εγωισμό και την έπαρση του συστήματος ΓΑΠ. Δεν το έκανε.
Κάποιοι λίγοι προσπάθησαν να τον αποτρέψουν από την παγίδα. Δυστυχώς οι φωνές τους (οι φωνές μας) ήταν στο…mute.
Σήμερα, από το ΠΑΣΟΚ απουσιάζουν ΟΛΟΙ αυτοί που στήριξαν με θρησκευτικό φανατισμό τον ΓΑΠ και αυτός με την σειρά του τα προκλητικά τους προνόμια (μισθολογικά και άλλα) στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι παχυλοί μισθοί των ΔΕΚΟ έγιναν αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κανείς πλέον δεν μπορούσε να τους στηρίξει.
TΩΡΑ, βρήκαν αλλού…απάνεμο λιμάνι.
Αυτά για την Ιστορία…
Για το μέλλον>
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξανασταθεί πάνω σε υγιείς βάσεις, δίνοντας φωνή και δύναμη στον ανώνυμο σοσιαλιστή, στον ανώνυμο που είναι απέναντι από τα άκρα και τις ακρότητες. Μακρυά από τους λαϊκισμούς και την εύκολη δημαγωγία. Στους ανθρώπους των επιστημών, της παραγωγής και του σύγχρονου Δημοσίου Τομέα.
Φυγή προς τα μπρος λοιπόν. Με νέες συμμαχίες. Με επανασύνδεση με τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Ας αφήσουμε το σάπιο να φύγει μακρυά…
ΥΓ: Στην φωτό αναμνήσεις κωλοτούμπας…

Σχόλια