Ώρα μηδέν στο ΠΑΣΟΚ: Μέσα σε φήμες για διαγραφές, ο Βενιζέλος θα απαιτήσει κομματική πειθαρχία!


Με άγριες διαθέσεις κατεβαίνουν οι μονομάχοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα το απόγευμα, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά την εικόνα διάλυσης που εμφάνισε το κόμμα στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται προβληματισμένος και οργισμένος με την στάση πολλών «πράσινων» βουλευτών να μην ακολουθήσουν την κομματική γραμμή και αναμένεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, με όποιες συνέπειες για όσους παρακούσουν. Όμως, αν δώσουμε βάση σε πολλούς αναλυτές, όλα είναι ανοικτά. Ακόμη και το να τεθεί από κάποιους θέμα ηγεσίας, αμφισβητώντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τους βουλευτές του κόμματος απειλώντας ακόμη και με διαγραφές, ενώ άγνωστη είναι η αντίδραση του στην περίπτωση που τεθεί ζήτημα αρχηγίας.

Άγνωστη, όμως, είναι και η στάση που θα κρατήσουν τα -λεγόμενα- ισχυρά ονόματα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν προτίθεται να δώσει το παρών, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης (ο οποίος ήταν εξ αυτών που δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 2) με τον Μάρκο Μπόλαρη (ψήφισε «όχι» στο άρθρο 2) φέρονται να έχουν «ανοίξει» μέτωπο με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πάντως, ήταν εξ αυτών που ακολούθησε πιστά την κομματική γραμμή και ψήφισε «ναι» σε όλα.

Φυσικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται αυτή την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή αλλά είναι άγνωστο εάν θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση εδώ 

lykavitos.gr

=================

Σχόλιο blog: Για λόγους που δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε, στις πολύ πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ, ΟΥΔΕΙΣ εξ αυτών, που εκδηλώνουν σήμερα ακατάσχετη “φαγούρα”, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να υποβάλει υποψηφιότητα για την Προεδρεία.

Κάποιος επίσης πρέπει να υπενθυμίσει στους κυρίους (που έχουν την “φαγούρα”) ότι η πόρτα της Χώρας για το ΔΝΤ και το «Μνημόνιο» άνοιξε το 2010 με διάγγελμα από το… «απάνεμο» λιμάνι του Καστελόριζου.

Ήταν, πάνω-κάτω, τότε που ήρθε η περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ»…

Παραλήπτης το ίδιο πρόσωπο…

Σχόλια