Η δυστυχία να είσαι δημότης Καισαριανής…


Φωνή απόγνωσης από κατοίκους της περιοχής “Κάραβελ”…
Σήμερα το πρωί πήραμε την παρακάτω ηλεκτρονική επιστολή, η οποία αποτυπώνει ανάγλυφα το τεράστιο πρόβλημα των κατοίκων της Καισαριανής, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τους σωρούς των σκουπιδιών να μεγαλώνουν και τη βρώμα που αναδίδουν οι κάδοι να «πνίγει» τους ανθρώπους. Σημειώστε ότι οι περισσότεροι κάδοι σκουπιδιών έχουν πιάσει στο εσωτερικό τους ένα παχύ στρώμα βρώμας από τα υπολείμματα των σκουπιδιών και, προφανώς, έχουν να πλυθούν αρκετούς μήνες. Ίσως οι «αρμόδιοι» για την καθαριότητα να έχουν άλλες προτεραιότητες…
Με την επιστολή ίσως να αφυπνιστεί η αντιπολίτευση και ζητήσει, επιτέλους, λεπτομερή απολογισμό για το που πάνε τα λεφτά που πληρώνουμε για δημοτικά τέλη. Μακάρι…
«Καλημέρα σας, ζούμε στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου Καισαριανής, Φορμίωνος – Υμηττού-Αλεξάνδρου – Αντήνορος, όπου υπάρχει το ξενοδοχείο ΄΄Κάραβελ΄΄, ταβέρνες, καφενεία κτλ.
Ισχύουν τα εξής: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ανά μέτρο περισσότερα δημοτικά τέλη από τον υπόλοιπο δήμο.Επί πλέον, έχοντας στην άλλη πλευρά των δρόμων, τον δήμο Αθηναίων, παρατηρούμε ότι εκεί γίνεται το μάζεμα των σκουπιδιών κανονικά, ενώ εμείς δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε την πόρτα μας, από την βρωμιά, κυρίως το Σαββατοκύριακο.
Έχουμε αρχίσει να μαζεύουμε υπογραφές, ώστε να μην πληρώνουμε για κάτι που δεν μας παρέχεται. Ο δήμος, στην εποχή της κρίσης, μας τα παίρνει χωρίς να μας δίνει κάτι. Υπάρχουν άλλοι που ευχαρίστως, με τα ίδια χρήματα, θα έκαναν την δουλειά αυτή.
Είμαι κάτοικος Καισαριανής 40 χρόνια και ο άντρας μου 74, η συμπεριφορά των εκάστοτε δημάρχων και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τους δημότες της περιοχής μου, μας ώθησαν να μεταφέρουμε τα εκλογικά δικαιώματα σε άλλο δήμο.
Δυστυχώς, το σπίτι μας δεν μεταφέρεται!
Με τιμή
Λεώνη Ευαγγελάτου – Δάλλα».
Σχόλιο blog: Για λόγους που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε οι Διοικήσεις του Δήμου φαίνεται να αγνοούν (ή στην καλύτερη να βάζουν σε δεύτερη μοίρα) τους Δημότες επί της Φορμίωνος (Κάραβελ, περιοχές απέναντι από το Παγκράτι και τον Βύρωνα)
Για κάποιους Καισαριανή σημαίνει η…πλατεία, πέριξ της Πλατείας και η Άνω Καισαριανή (with view to the Lycabettus) και κάποιες…οικογένειες-φατρίες που κρατάνε (κατά την γνώμη τους) τα ηνία της πόλης…
Εν πάση περιπτώσει. Επειδή εδώ μιλάμε για πολλά χρήματα που καταβάλουμε μέσω φόρων, δημοτικών τελών κτλ,
αν τους περισσεύουμε να μας το κάνουν γνωστό…

Σχόλια