Συνάντηση Τσίπρα – γερμανού πρέσβη


Συνάντηση είχαν σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας και ο γερμανός πρέσβης στηνΑθήνα, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, το αδιέξοδο του εφαρμοζόμενου προγράμματος και οιεναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στον πρέσβη ότι η εφαρμογή του νέου πακέτου λιτότητας, όπως και ο Προϋπολογισμός θα καταλήξουν σε νέα ελλείμματα και περαιτέρω απαιτήσεις για νέες περικοπές δαπανών, μισθών, συντάξεων και του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.
Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρηματολόγησε υπέρ της μη-βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και την ανάγκη διαπραγμάτευσής του στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής ρύθμισης μέσα από Ειδική Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

>Σχόλιο blog: Είναι αυτονόητο ότι οι «μεγάλες δυνάμεις» αντιμετωπίζουν τον Αλέξη Τσίπρα ως εν δυνάμει Πρωθυπουργό και ότι επιθυμούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ασταθές και η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη.
Ποιος θα φανταζόταν, πριν λίγα χρόνια, ένα ΠΑΣΟΚ κάτω του 10% και μια Χρυσή Αυγή άνω του… 10% ;

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου