Η κατρακύλα των blogs δεν έχει τελειωμό…


Παρακολουθώ και διαβάζω  blogs αρκετά χρόνια. Το επίπεδο άρχισε να πέφτει όταν επαγγελματίες δημοσιογράφοι μπήκαν στο παιχνίδι. Δημιούργησαν μπλογκς με συνεχή ροή ειδήσεων που παραπέμπουν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία. Με την μόνη διαφορά ότι δεν δηλώνουν τα στοιχεία των αρθρογράφων.
Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν απλοί μπλογκερς μπήκανε στο ίδιο “τρυπάκι”. Ξερή αναδημοσίευση ειδήσεων χωρίς ούτε καν ένα σχολιασμό.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας διαβάζουμε άρθρα και ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν. Σε ότι αφορά τους μπλόγκερς, θα ήταν πιο καλαίσθητο αν όλα αυτά μπαίνανε σε ένα διακριτικό gadget.
Η ουσία είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια το toolbar μου, με τον φάκελο blogs, αδειάζει συνεχώς.
Ο λαϊκισμός και σε ορισμένες περιπτώσεις η «καφρίλα» τα υποβαθμίζουν διαρκώς.
Ειδικά τώρα με το «μνημόνιο» η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Όλοι ασκούμε κριτική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα προειδοποιούμε κάθε τρεις και λίγο  για επικείμενη χρεωκοπία και θα προτρέπουμε τον κόσμο να αγοράσει κονσέρβες…
Ακόμη και αν αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό, οφείλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να εξετάσουμε τις δυνατότητες. Όλα αυτά επιβαρύνουν το ήδη κακό οικονομικό κλίμα και εν τέλει υποβοηθούν (ηθελημένα ή μη) το λόμπι της δραχμής και όσους, έχοντας τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό, θέλουν να αγοράσουν «μπιρ παρά»…

Σχόλια