Αποτυχίας το ανάγνωσμα του Eurogroup!

Συνέχεια από το χθεσινό Eurogroup:

Lagarde: "No funds are going to be distributed now"

To ΔΝΤ αρνείται να συμμετάσχει παρόλο που η Ευρώπη βάζει όλα τα λεφτά. Προτιμα να κάτσει στην άκρη βλέπωντας ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και όλα όσα λένε οι Ευρωπαίοι είναι ευχολόγια χωρίς καμία συμφωνία. Η παρακάτω πρόταση από το κείμενο των χθεσινών "αποφάσεων" είναι χαρακτηριστικό:

“the euro area Member States would be prepared to consider the following initiatives:”

Προσέξτε λέει ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να ετοιμαστούν να εξετάσουν τις παρακάτω πρωτοβουλίες και όχι ότι τα κράτη μέλη θα αναλάβουν τις παρακάτω πρωτοβουλίες.
Το κείμενο έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να πλασαριστεί στα ΜΜΕ ως επιτυχία παρόλο που η προσεκτική του ανάγνωση δείχνει ότι δεν έχει συμφωνηθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε!


“Greece will transfer all privatizations revenues, the targeted primary surpluses as well as 30% of the excess primary surplus to this account, to meet debt service payment on a quarterly forward-looking basis.”

Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις κρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα-στόχους όπως επίσης και το 30% των πάνω από το στόχο πλεονασμάτ
ων σε αυτό τον λογαριασμό προκειμένου να εξυπηρετεί τα δάνεια σε ορίζοντα τετραμήνου.

Πρόκειται για τον δεσμευμένο λογαριασμό που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ελληνικό κράτος. Είναι γελοία αυτή η δήλωση καθώς τα έσοδα από τις εως τώρα αποκρατικοποιήσεις είναι ΜΗΔΕΝ και η ελπίδα όχι μόνο για πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και για πλεονάσματα πάνω από τους στόχους είναι γραφική. Τι στο καλό είναι αυτό, προπαγάνδα για να χρυσωθούν τα επιπλέον δάνεια προς την Ελλάδα στους Ευρωπαίους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν ένα μη βιώσιμο χρέος;

Σχόλια