ΤΙ περιθώρια διαλόγου υπάρχουν με όσους ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με το όνομα Παπανδρέου;



Διαβάζω  άρθρα στον ηλεκτρονικό τύπο που μιλάνε για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΠΑΣΟΚ» (enikos.gr,  newpost.gr )
Με μια πρώτη ματιά όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται δενφαντάζει ειδυλλιακό. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι στο…limit down και άρα δεν περισσεύει ουδείς.
Υπό μια προϋπόθεση. Αυτός ο…«ουδείς» να μην έχει ήδηπροσχωρήσει σε άλλους κομματικούς μηχανισμούς (και ασφαλώς εννοούμε τον ΣΥΡΙΖΑ).
Υπό αυτές τις συνθήκες τα περιθώρια διαλόγου στενεύουν εξαιρετικά αν δεν είναι ανύπαρκτα.
Τι δυνατότητες διαλόγου υπάρχουν με πρώην κομματικά στελέχη ΠΑΣΟΚ που ανακαλύπτουν ότι το «Μνημόνιο» δεν είναι ευλογία όταν καταρρέει το σύστημα εξουσία της παρέας ΓΑΠ;
Τι δυνατότητα διαλόγου υπάρχουν με στελέχη που κούρασαν και κουράστηκαν;
Τι δυνατότητα διαλόγου υπάρχουν με στελέχη που είναι απαξιωμένα στην ελληνική κοινωνία, αυτών που απωθούσαν από το Όργανα του Κινήματος όσους δεν ήταν…«αρεστοί» και δεν ανήκαν στην «παρέα» τους;
Τι δυνατότητα διαλόγου υπάρχει με πασοκογενείς που ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με το όνομα…Παπανδρέου και δεν δέχονται να συνδράμουν υπό οποιαδήποτε άλλη ηγεσία;

Σχόλια

  1. Δεν είμαι του χώρου, αλλά αν αποκλείσει κανείς από την όποια συνομιλία αυτούς που αναφέρις ποιοι ακριβώς θα μείνουν ως συνομιλητές;
    Σχετικά με τον Παπανδρέου (του οποίου τις ικανότητες καθόλου δεν εκτιμώ): Για πολλούς ΠΑΣΟΚους-περιλαμβάνονται και προσφάτως "μετακομίσαντες- που ανήκουν μάλιστα σε διαφορετικές και κατά την γνώμη μου απολύτως αντίθετες ιδεολογικές συνιστώσες ο Παπανδρέου είναι το ... "φετίχ" τους. Καλώς ή κακώς πιθανώς να είναι και "λύση" για το ΠΑΣΟΚ. Λύση δεν είναι δυστυχώς για τον τόπο ίσως ούτε καν για την δημιουργία ενός ΣΟΒΑΡΟΥ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (όπως κι αν λέγεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Και θα μιλήσω ανοιχτά. Κατά την γνώμη μου, την χρονική περίοδο 2004-2007, ο ΓΑΠ δεν έκανε τίποτε άλλα απ΄το συγκροτεί τον κομματικό μηχανισμό στα μέτρα του. Και ποιοι ήταν όλοι αυτοί; Κυρίως συνδικαλιστές ΔΕΚΟ, κρατικοδίαιτοι και...μικροσυνταξιούχοι (ηλικιακά) Ε, όλοι αυτοί πήγαν τώρα στου ΣΥΡΙΖΑ. Ανακάλυψαν ότι το μνημόνιο δεν είναι ευλογία όταν έπεσε το σύστημα εξουσία ΓΑΠ.
    Όλοι αυτοί έχουν μάθει μέσα στην εξουσία και αυτό είναι το υπ΄αριθμ 1 ζητούμενο. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά.
    Και αυτά τα στελέχη είναι απαξιωμένα στην ελληνική κοινωνία ενώ τυχόν επιστροφή τους μόνο ζημιά θα έκανε.
    Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να επιστρέψει στην κοινωνία βάζοντας στην άκρη όλα τα "σαπάκια" που εκμεταλλεύτηκαν τον πολύχρονο κυβερνητισμό για να κάνουν χρήματα και περιουσίες.
    Ανασύνταξη της ΚεντροΑριστεράς με συμμετοχή ΔΗΜΑΡ, πλήρης εκκαθάριση "σαπίλας" και η νεολαία μπροστά. Ένα συνέδριο συγκινησιακά φορτισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου