Πικρές αλήθειες Στουρνάρα για τα έργα και τις ημέρες Καραμανλή


Καραμανλικοί vs Γ. Στουρνάρα
Η κριτική που άσκησε ο ΥΠΟΙΚΟ Γ. Στουρνάρας (μιλώντας στην ΝΕΤ και την Ελλη Στάη) στη διακυβέρνηση Καραμανλή, καταλογίζοντας βαριές ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, προκάλεσε έντονη ενόχληση στους κόλπους των καραμανλικών.
Ευ. Στυλιανίδης, Π. Παυλόπουλος, Ευ. Αντώναρος ήταν οι πρώτοι που άφησαν να φανεί η ενόχλησή τους για τη στάση του ΥΠΟΙΚΟ, ενώ σήμερα τον περιέλαβε και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Το περίεργο δεν είναι ότι ο Γ. Στουρνάρας ρίχνει πυρά στην οικονομική διαχείριση που έγινε επί πρωθυπουργίας Καραμανλή αλλά ότι το κάνει την ώρα που πηγαίνει χέρι-χέρι με τον Α. Σαμαρά ενισχύοντας τις εκτιμήσεις κατά τις οποίες η σχέση αυτή θα έχει (πολιτικό) μέλλον.
Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει κρύψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες από τότε που δραστηριοποιούταν στον Κοινωνικό Σύνδεσμό μαζί με τον Γιώργο Φλωρίδη. Η επιλογή του Α. Σαμαρά να του αναθέσει το πιο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο (μετά την άρνηση του Β. Ράπανου) σηματοδοτούσε ένα άνοιγμα στο χώρο της εκσυγχρονιστικής κεντροαριστεράς και ενδεχομένως συνδέεται με την επιδίωξή του να διευρύνει τη ΝΔ με στελέχη από όμορες πολιτικές περιοχές που έχουν προσήλωση στην μεταρρυθμιστική ατζέντα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το γαλάζιο πολιτικό προσωπικό θα ανεχτεί προσβολές στα “ιερά και τα όσια” της παράταξής του.
Είναι φανερό ότι ο κ. Στουρνάρας δεν γνωρίζει καλά τα μυστικά της γαλάζιας πολιτικής κουζίνας και χρειάζεται προπόνηση.
πληροφορίες από zoomnews.gr
note: Το γεγονός ότι η πολιτική ζωή της Χώρας έχει στραφεί στην...«λιστολογία» δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τα βαθύτερα αίτια της οικονομικής κρίσης.

Σχόλια