Οι τσαμπουκάδες ΣΥΡΙΖΑ, οι περιπέτειες της Κύπρου και η σκληρή πραγματικότητα των Διεθνών συσχετισμών…


Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε επικοινωνιακό αδιέξοδο. Η σημαία της προεκλογικής του καμπάνιας, δηλαδή…η φορολογία καταθέσεων, βρίσκει την πρακτική εφαρμογή της στην πολύπαθη Κύπρο.
Αυτό που λέγανε όλοι οι λογικοί άνθρωποι και όχι μόνον οι επιστήμονες (ότι δηλαδή κανείς δεν είναι τρελός να έχει τις καταθέσεις  του σε Κράτος που ανά πάσα στιγμή βάζει “χέρι”) για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ευφάνταστο σενάριο που είχε σκοπό να τρομοκρατήσει την κοινωνία.
Οι εικόνες στην Κύπρο μιλάνε από μόνες τους…
Στην Κουμουνδούρου θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο αυτοί…«πονάνε», «υποφέρουν», «ματώνουν» για τον ελληνικό λαό. Επίσης, θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο αυτοί  έχουν πατριωτικά αισθήματα.
Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό χαρακτήριζαν ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Στην πορεία, βέβαια, πηγαίνουν να τους βρουν στην Γερμανία και την Αμερική.
Όμως, διαπιστώνουν ότι τα πράγματα έξω απ΄το “χωριό”  Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικά απ΄ότι μπορούσαν να φανταστούν και ότι στα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν…”παίζουν”.
Κάπως έτσι η μικρή Κύπρος μας,…εγκλωβισμένη ανάμεσα σε Ρώσους, Κινέζους, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αμερικανούς κτλ, βρέθηκε στο μεσοπέλαγο ανάμεσα σε τεράστια κύματα.
Σε απλά ελληνικά…οι “τσαμπουκάδες” δεν περνάνε εκεί έξω, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, τα συμφέροντα τεράστια και τα λάθη πληρώνονται πολύ πολύ ακριβά. Ειδικά από χώρες μεγέθους όπως η Ελλάδα και η Κύπρος…

Σχόλια