Οι Ευρωπαίοι μιλούσαν ωμά για Gr-exit και μεις (δια ΓΑΠ)…για δημοψήφισμα



Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, οι Ευρωπαίοι είχαν σχηματίσει την εικόνα ότι η Ελλάδα αδυνατεί να τα βγάλει πέρα και η μόνη λύση ήταν η έξοδος από το Ευρώ.
Ήταν το περίφημο «plan B» όπου θα πραγματοποιούνταν μια…”βελούδινη” έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ. Βέβαια, το ερώτημα είναι για ΠΟΙΟΥΣ θα ήταν… βελούδινη η έξοδος. Η απάντηση είναι ότι μάλλον για τους Ευρωπαίους και όχι για την Ελλάδα.
Οι Έλληνες θα δοκιμάζονταν πολύ σκληρά από την φτώχεια αφού θα έβλεπαν την αξία των περιουσιών τους να εξανεμίζεται…
Τελικά, η λύση που βρέθηκε ήταν το περίφημο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI) κατόπιν έντονων διαβουλεύσεων της Κυβέρνησης Παπαδήμου και του Υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου με την Τρόικα.
Όπως λέγανε πολλοί, αλλά και εμείς από αυτό εδώ το blog, το “πράγμα” με το χρέος “δεν έβγαινε”. Ο Υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου αλλά και ο ίδιος Παπανδρέου αρνούνταν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  Όμως οι πάντες γνώριζαν ότι με εκείνους τους ρυθμούς  η Χώρα θα κατέρρεε.
Ευτυχώς επικράτησε η σύνεση και αποσύρθηκε η αυτοκτονική πρόταση για «δημοψήφισμα» κάτι που ήταν βούτυρο στο ψωμί των Ευρωπαίων…

Σχόλια