Βαγγέλης Βενιζέλος, Real Fm>όχι σε νέα μέτρα, ρυθμίσεις χρεών, αφορολόγητο στην φορολογία ακινήτων


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές στην σημερινή συνέντευξη στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενεργοποιηθούν οι φοροεισπρακτικοί και εισφορο-εισπρακτικοί μηχανισμοί ενώ οι όποιες αποκλίσεις από το πρόγραμμα προσαρμογής πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολιτικές ανάπτυξης.
Είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνουν ρυθμίσεις για τις πάσης φύσεως οφειλές. Είτε προς το Κράτος (εφορία), είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις Τράπεζες. Αυτό οδηγήσει στην είσπραξη μεγαλύτερων εσόδων από ότι προσδοκάται.
Πρότεινε την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την μεταφορά κονδυλίων  του ΕΣΠΑ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία στο Κοινωνικό Ταμείο (διατήρηση θέσεων εργασίας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις) αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε κοινωνικές δομές.
Σε ότι αφορά την φορολογία ακινήτων πρότεινε προοδευτική κλίμακα με αφορολόγητο τα 50.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες (αναπήρους, ανασφάλιστους κτλ)
Τέλος, σε ότι αφορά την δημόσια Διοίκηση πρότεινε αξιολόγηση και κινητικότητα ενώ θεωρεί λάθος τις συμβολικές απολύσεις.

Σχόλια