ΠΑΣΟΚ>ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο και εκτεθειμένος για τις επικίνδυνες-αντιφατικές θέσεις του


Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ότι δεν υπάρχουν άλλες αντοχές για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Πιστεύουν ότι επείγει η επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων και ότι πρέπει να συζητηθούν θέματα σχετικά με την δημόσια διοίκηση, το ειδικό τέλος ακινήτων, τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Η Ιπποκράτους θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούν και ότι τα βάρη θα κατανέμονται αναλογικά.
Επιμένουν στην ανάγκη επιμήκυνσης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής  ειδικά που τώρα διαφαίνεται ο κίνδυνος βαθύτερης ύφεσης.
Στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας με την μεταφορά πόρων του ΕΣΠΑ.
Δεν θα ανεχθούν οι προτάσεις τους να αγνοούνται από τους Υπουργούς και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθεί σημεία διαφωνίας με υπουργούς της ΝΔ (π.χ. για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές) να εμφανίζονται ως πίεση της τρόικας.
Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό λένε ότι είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού αλλά ευθύνη των τριών κομμάτων είναι η λειτουργία της Κυβέρνησης.
Τέλος, θεωρούν ότι πρέπει να αναδειχθεί το στρατηγικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των επικίνδυνων και αντιφατικών θέσεων που διατυπώνει παρά τα όποια πρόσκαιρα οφέλη έχει λόγω του τρόπου αντιμετώπισης της κρίσης από τις συντηρητικές ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Σχόλια