Που τα είδανε τα καλά νέα...


Ποιος έχει πείσει τον κ. Σαμαρά ότι πρέπει κάθε τρεις και λίγο να κατεβάζει τον πίνακα και να μας διαβάζει τα καλά νέα λες και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται; Είναι καλά νέα ότι έγιναν κάποιες προσλήψεις (με μεροκάματα Βουλγαρίας) και ότι κάποιοι επιχειρηματίες σκέφτονται να επενδύσουν; Τέτοιες επενδύσεις ούτε "τρώγονται” ούτε ταΐζουν...

Δεν μας φθάνει η καθημερινή ανασφάλεια αν αύριο το πρωί θα βρούμε την καρέκλα μας στην δουλειά μας, αν το μεσημέρι θα μας δεχθεί ο γιατρός ή θα βρούμε κλειστό το Ταμείο και το πιπίλισμα με τις καταθέσεις και την δραχμή, αλλά μας χρειάζονται τα στοιχεία του κ. Βρούτση να μας δείχνουν ότι πάμε καλά; Υπάρχει λόγος να περνάει ο κόσμος και ιδίως οι άνεργοι αυτήν την δοκιμασία και να υφίστανται και την πλύση εγκεφάλου ότι οσονούπω σωζόμαστε;

Χθες ακόμη οι επιχειρηματίες ζήταγαν απεγνωσμένα να τους πληρώσει το κράτος τα λεφτά που τους έχει φεσώσει και κοντεύουν να τρελαθούν από έλλειψη ρευστότητας αλλά οι οικονομικοί υπουργοί μιλάνε για πλεόνασμα;

Τους άκουσε κανείς τους φεσωμένους και χρεωμένους επιχειρηματίες;

Και μην μου πείτε ότι η τρίτη κατά σειρά διαβεβαίωση πως θα πληρωθούν τα φέσια ισχύει αυτήν την φορά;

Τι άλλαξε;

Τα καλά νέα λοιπόν κύριε Σαμαρά είναι να πέσει ρευστό στην αγορά για να νοιώσουν κάποια σιγουριά αυτοί που ακόμη εργάζονται και δεν έχουν απολυθεί.
Καλά νέα είναι να κατεβείτε στην επιχειρηματική πιάτσα και να δείτε ότι ακόμη οι καρεκλοκένταυροι του κράτους συντηρούν το γραφειοκρατικό τέρας που αποκλείει νέους επιχειρηματίες αλλά και παλαιούς μικρομεσαίους να κινηθούν και να βάλουν ακόμη ένα μαδέρι στις επιχειρήσεις σαν επέκταση.

Καλά νέα είναι να δούμε να κινούνται οι επιχειρήσεις που καθήλωσε το κυνηγητό της οικοδομής και των ακινήτων για να μαζέψει φόρους ο κρατικός κορβανάς να πληρώσει τις υποχρεώσεις στην πελατειακή κάστα.
Καλά νέα είναι να δούμε εξαγωγές με την πραγματική βοήθεια του κράτους που ακόμη σκέφτεται αν θα πρέπει να καταργήσει την βίζα από τις εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης χώρες ώστε να έρχονται ξένοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα απ΄ ευθείας και όχι μέσω Ιταλίας που δίνει τις βίζες χωρίς προβλήματα και αδικαιολόγητες μέχρι και ύποπτες ταλαιπωρίες.

Καλά νέα είναι να αποκτήσουν οι κρατικές υπηρεσίες αναπτυξιακή αντίληψη και να αποβάλλουν την αστυνομική του κυνηγιού των ιδιωτικών επιχειρήσεων που περιέχει και βλακεία και διαφθορά.

Καλά νέα είναι να μπορούν οι επενδυτές να γνωρίζουν τα σημεία και τις περιοχές της χώρας που προσφέρονται για επενδύσεις και όχι να γίνονται θύματα των άσχετων κρατικών υπαλλήλων που δεν έχουν να προτείνουν τίποτε και γι΄ αυτό μόνο απορρίπτουν.

Καλά νέα είναι σταματήσουν οι “συρράξεις” και οι “επαναστάσεις” στην Ελλάδα και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τρέχουν ώστε να περάσει η χώρα σε μια φάση προβληματισμού και οράματος για το μέλλον.

Σταματήστε λοιπόν αυτές τις “κουτοπονηριές” των οικονομικών στοιχείων και των πλαστών πλεονασμάτων που τελικά αποδεικνύουν αυτό το περιβόητο φως στο τούνελ που δεν το βλέπει κανείς άλλος εκτός από την κυβέρνηση. Γιατί για όλους εμάς είναι δεν είναι ούτε “πυγολαμπίδα”...

Σταματείστε να μεγαλοποιείτε την κατάσταση και παραδεχτείτε ότι οι μεγάλες εκκρεμότητες όπως το πέρασμα των Τραπεζών στον μηχανισμό της ανάπτυξης, οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, η αποκατάσταση της ποιότητας στην παιδεία, το νοικοκυριό στον κρατικό τομέα πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες πάση θυσία.

Γιατί αυτό που περιμένει ο Έλληνας πολίτης που δεν αισθάνεται ιθαγενής είναι να δει αν συμμορφώνεται το κράτος. Αν θα συμμορφωθούν με τις σημερινές ανάγκες της χώρας αυτοί που διεκδικούν την εξουσία.

Αυτά και μόνο αυτά είναι τα καλά νέα που περιμένουμε. Το έχουμε σημειώσει και άλλη φορά από την στήλη.

Μην παίζετε με την ψυχολογία του κόσμου. Μη ταλαιπωρείτε με ψέμματα την επιχειρηματική αγορά που πληρώνει μαζί με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους το όργιο σπατάλης 30 και πλέον ετών του κρατικού τομέα που νόμιζε ότι ως σοσιαλιστικό κράτος μπορούσε να συντηρήσει με δανεικά τους κομματικούς στρατούς και τους πελάτες των κομμάτων.

Κανείς εκτός από τους πολιτικούς και τους πελάτες τους δεν ευθύνεται για την κρίση. Στο κάτω-κάτω και αυτοί που βολεύτηκαν από το σοσιαλιστικό όργιο δεν ήταν οι έχοντες και κατέχοντες. Ήταν άτομα “βαφτισμένα” μεν στην νοοτροπία της “θέσης” και όχι της δουλειάς. Αλλά μέχρι εκεί. Ούτε και αυτοί ξέρανε ότι το καράβι πηγαίνει στα βράχια όταν τους χάριζαν λεφτά με προσλήψεις - μαϊμούδες, με συντάξεις ανύπαρκτης δουλειάς και επιδόματα της πλάκας. Μπορεί να μην απαλλάσσονται αλλά δεν είναι αυτοί που προκάλεσαν την κρίση. Την ευθύνη την έχουν απόλυτα οι πολιτικοί και η πολιτική που ξεσήκωναν τον κόσμο για μια Ελλάδα της τεμπελιάς, του τσάμπα μάγκα και της αρπαχτής όπως και ο ίδιος ο κ. Κ. Σημίτης παραδέχθηκε στην Βουλή ως πρωθυπουργός.

Πηγη: capital.gr

 

Σχόλια