Νέα εσωκομματική τάση «Να σε κάψω να σ΄ αλείψω λάδι…»

Διαβάσαμε ότι δημιουργείται (και επίσημα) εσωκομματική τάση μέσα στο ΠΑΣΟΚ (Αύριο η νέα εσωκομματική τάση ιδρύεται στο ΠΑΣΟΚ...) η οποία θα προχωρήσει σε…εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για την πρώτη κίνηση εντός του ΠΑΣΟΚ που…θέλει να «σώσει» την Παράταξη.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των «πολιτικών κινήσεων» είναι ότι γίνονται από στελέχη που υπηρέτησαν επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης (Υπουργοί, Γραμματείς, Διοικητές, Διευθύνοντες Σύμβουλοι κοκ) και μάλιστα την περίοδο που υπογράφηκε το Μνημόνιο Ι.

Είναι να απορεί κανείς για το πολιτικό περιεχόμενο από την στιγμή που όλοι αποδέχονται ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος για την Χώρα.

Τί άλλαξε στην πορεία; Από πότε το Μνημόνιο έγινε… «κακό»;

Διαφωνούν με την συμμετοχή στην Συγκυβέρνηση ενώ συμφωνούσαν το 2010 με την ανάληψη όλων των πολιτικών βαρών και για όλα τα αμαρτήματα από…συστάσεως του ελληνικού έθνους;

Ο Γ. Παπανδρέου έλεγε ότι έχουμε «οικονομικό πόλεμο». Συνεπώς, οι εν λόγω οφείλουν να γνωρίζουν ότι σε κάθε πόλεμο παύουν να υφίστανται μονοκομματικές Κυβερνήσεις και περνάμε σε λύσεις «εθνικής σωτηρίας» με ό,τι καλύτερο έχει να παρατάξει η Χώρα για “στρατό”.

Και πάντως, η γενική αίσθηση είναι ότι τώρα τα πράγματα πάνε καλύτερα. Το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει για την Ελλάδα ενώ επιτυγχάνονται οι πρώτες διαπραγματευτικές επιτυχίες που ανακουφίζουν (κατά το δυνατό) την κοινωνία.

Εν κατακλείδι, οι περισσότερες πολιτικές κινήσεις εκ των ανωτέρω, αφορούν στελέχη που κούρασαν και κουράστηκαν. Είναι βέβαιον ότι δεν θα έχουν καμία τύχη και μόνο κακό θα κάνουν στην Παράταξη που τους γέννησε και τους ανάδειξε.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους..

Σχόλια