ΙΠΠΟΚΡΆΤΟΥΣ> ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΌ ΜΈΛΟΣ ΤΗΣ PROGRESSIVE ALLIANCE (PA)



Σχετικά με τα όσα λέγονται σε δημοσιογραφικούς κύκλους περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την Σοσιαλιστική Διεθνή, η Ιπποκράτους διαρρέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ΚΑΙ ιδρυτικό μέλος της Progressive Alliance (PA)  η συγκρότηση της οποίας ανακοινώθηκε ως γνωστόν στις 15/12/2012 στη Ρώμη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα μετείχε ως ομιλητής στη σχετική δημόσια εκδήλωση. Στο πλαίσιο μάλιστα της συνάντησης της Ρώμης, ο κ. Βενιζέλος είχε συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του, μεταξύ των οποίωνο Sigmar Gabriel (ηγέτης του SPD Γερμανίας), ο Harlem Désir (ηγέτης του PS Γαλλίας), ο VictorPonta (Πρωθυπουργός της Ρουμανίας και ηγέτης του PSD) και ο οικοδεσπότης Pier Luigi Bersani (ηγέτης του DP Ιταλίας), κ.ά.
Στην PA δεν μετέχουν μόνο σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα, αλλά και προοδευτικά-δημοκρατικά κόμματα, κινήματα ή οργανώσεις, με τη μορφή διεθνούς δικτύου.
Η στάση των κομμάτων που είναι μέλη ή παρατηρητές της ΣΔ δεν προσδιορίζεται απέναντι στη ΣΔ με κριτήριο την συγκρότηση της PA ή την συμμετοχή σε αυτήν.

Σχόλια