Περἰ ΕΡΤ



Γεγονός 1

Το βιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Γιατί τόση πρεμούρα, τόσο γρήγορα με τόση αποφασιστικότητα και μάλιστα σε ένα βράδυ; Να υποθέσουμε ότι θα κλείσουν σήμερα ένας απο τους 208 οργανισμούς για τη "ψυχαγωγία" ή ένας απο τους 54 για την απασχόληση;
Τι θέλουν να κρύψουν λοιπόν; Τι σπρώχνουν κάτω απο το χαλάκι;

Γεγονός 2

Το κράτος "Είπα- ξε-είπα". Πρώτα προσλαμβάνω με ρουσφέτια, βολεύω, τους... προικίζω, μετά αποφασίζω πως δεν τους θέλω. Απολύεστε. Μαζί με αυτούς και οι καλοί.
Φέρνω παλινοστούντες πραγματικούς και μαϊμου απο αλβανία, και ΕΣΣΔ. Τους δίνω προνοιακό επίδομα, τώρα μετανιώνω και το κόβω. Να κόψουν τον λαιμό τους πως θα ζήσουν.
Φτιάχνω ένα δημόσιο τέρας, φτιάχνω άχρηστους οργανισμούς και τους ταϊζω. Με ψηφίζουν, με στηρίζουν, τους πληρώνω, τώρα δεν θέλω μετάνιωσα. Έξω κι εσείς.

Αυτό δεν είναι κράτος. Ρουλέτα με μαφιόζους είναι.

Γεγονός 3

Η ΕΡΤ δεν χρειαζόταν να κλείσει για να ξαξα-ανοίξει. Χρειαζόταν ένα νοικοκύρεμα που μπορούσε να γίνει και εν λειτουργία.
Κλείνουμε ότι ΔΕΝ χρειάζεται κρατάμε ότι θα είναι καλό. Ένα κανάλι απο τα 5, Ένα ραδιόφωνο απο τα 25. κρατάμε το προσωπικό που χρειάζεται, βλέπουμε ποιοι παράγουν, ποιοι αξίζουν, ποιες εκπομπές έχουν τηλεθέαση.

Αλλά που να βρεις τέτοια σκέψη σε αυτούς...και τέτοια διαφάνεια;

Και ένα μελλοντικό Γεγονός.

Η ΕΡΤ δεν θα αλλάξει. Θα γίνει αναδιανομή -ξαναμοίρασμα της τράπουλας, θα μπουν οι πιο ελεγχόμενοι, τα πελατάκια που θέλουμε και που θα κάνουν την προπαγάνδα μας.
Στο πόπολο θα λέμε ότι την εξυγιάναμε, πάντα ρίχνουμε στάχτη στα μάτια της μάζας.
Ούτε καλύτερες εκπομπές θα δούμε, ούτε ελεύθερη ενημέρωση. Ας μην είμαστε αφελείς.

Η κάθε κρατική TV έχει εργοδότη την εκάστοτε εξουσία. ΚΑΜΙΑ εξουσία δεν βγάζει μόνη της τα ματάκια της.

Ιδιαίτερα όταν οι ίδιοι πολιτικοί της διαφθοράς, της σπέκουλας, της μίζας συνεχίζουν να εκλέγονται και να "διοικούν". Δεν γνωρίζουν να διοικούν. Δεν γνωρίζουν να είναι ΤΙΜΙΟΙ ΄και ηθικοί.

Απο κόρακα λοιπόν μην περιμένετε να γεννηθεί αηδόνι. Ακόμη και αν το βάψουμε να μοιάζει με αηδόνι, ΚΡΑ θα ακούσουμε στο τέλος.

Σχόλια