Η Χρυσή Αυγή βρήκε την…«Χρυσή Ευκαιρία» να ρίξει το “τυράκι”


Η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος που μέχρι χθες δεν καταγράφονταν πουθενά, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την ταχύτητα ανόδου ασανσέρ σε…ουρανοξύστη.
Οι όποιες απορίες, για το πως έγινε αυτό, απολύτως λογικές.
Γιατί οι Έλληνες παρουσιάζουν τόσο ραγδαία πολιτική μεταστροφή;
Έχουν πράγματι διαβάσει τα “πολιτικά” κείμενα των στελεχών της Χρυσής Αυγής και το “πολιτικό” πλαίσιο του κόμματος;
Πολύ αμφιβάλω…
Έγιναν οι Έλληνες, ξαφνικά, ακροδεξιοί; Έγιναν οι Έλληνες, ξαφνικά, εχθρικοί προς τους μετανάστες; Δεν έχουμε  μετανάστες εδώ και δεκαετίες;
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή. Πότε άρχισε η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής; Είναι σύμπτωση που αυτό παρατηρείται μετά  το 2010 που υπογράφηκε το «Μνημόνιο» με τους σκληρούς, πολύ σκληρούς, όρους δανεισμού;
Τότε που καμία Τράπεζα δεν δάνειζε άλλο μια Χώρα “μπουκωμένη” από χρέη; Τότε που οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να δανείζουν μόνον εφόσον επιβάλουν τους δικούς τους όρους. Καλούς; κακούς; τους δικούς τους όρους.
Η αποδοχή αυτών των όρων περιγράφεται από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις (και φυσικά την Χρυσή Αυγή) ως μια πράξη λίγο-πολύ σαν το άνοιγμα της «κερκόπορτας». «Η πόλις εάλω!» Όσοι αποδέχθηκαν το πρόγραμμα δανειακής στήριξης θεωρούνταν και θεωρούνται κάτι σαν «εθνικοί προδότες».
Το γεγονός ότι αυτό προκαλεί πολύ μεγάλη πολιτική φθορά, που ασφαλώς κανείς πολιτικός δεν επιθυμεί, προσπερνιέται. Ως σαν να υπάρχουν πολιτικοί που θέλουν να είναι μη αρεστοί, μη δημοφιλείς.
Αλήθεια όμως, η Ελλάδα είναι η μόνη Χώρα που αναγκάστηκε να μπει σε ανάλογο πρόγραμμα; Ασφαλώς όχι. Και αυτό προσπερνιέται.
Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι, είναι οργισμένοι. Ο τρόπος ζωής τους άλλαξε. Πρέπει να μάθουν να ζουν με πολύ λιγότερα, πολλοί θα αναγκαστούν να βρουν νέα εργασία, κάποιοι θα δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς το μοντέλο του ανεξέλεγκτου χαμηλότοκου δανεισμού και της κατανάλωσης τέλειωσε.
Μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες πρέπει να βρεθούν καινοτόμες λύσεις για να πάρει μπρος η παραγωγή προϊόντων ανταγωνιστικών στο διεθνές περιβάλλον.
Η εύκολη λύση της εξεύρεσης εργασίας στο δημόσιο τέλειωσε. Τέλειωσε και η εύκολη λύση του στησίματος επιχειρήσεων που πωλούν στα ράφια τους εισαγόμενα προϊόντα.
Η Ελλάδα πρέπει, πλέον, από καταναλωτής να γίνει παραγωγός.
Σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, της αβεβαιότητας, του φόβου και της ανέχειας, η Χρυσή Αυγή βρήκε την…Χρυσή Ευκαιρία να ρίξει το τυράκι.
Οι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες, όλοι μας, πρέπει να δούμε και την…«φάκα»

Σχόλια