Μάχη με τον χρόνο για να μην πέσει η “πίτα” φρεσκοψημένη στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασα την ολοσέλιδη συνέντευξη του Στρατούλη «Στο Καρφί του ΣαββατοΚύριακου». Προσπάθησα να εντοπίσω μια συγκεκριμένη πρόταση. Μάταια. Μια από τα ίδια: περιγραφή της ζοφερής πραγματικότητας και εξαγγελίες για επαναφορά μισθών συντάξεων, διαγραφή δανείων, κατάργηση μνημονίου κτλ κτλ
Καμία κοστολόγηση. Γενικές αναφορές για φορολόγηση των πλουσίων, για ανάπτυξη κοκ
Μια εικόνα όπου χαρούμενα παιδάκια τρέχουν ανέμελα στο λιβάδι.
Είναι απορίας άξιο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει. Παρά τις διαρκείς αποκαλύψεις  και αποδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις. Μόνο ευχολόγια.
Παρά τις αποκαλύψεις ότι τα μεγαλοστελέχη του  αυτοαναιρούνται μέσω των πόθεν έσχες τους. Δεν πρόκειται για τους λαϊκούς της διπλανής πόρτας που παλεύουν να βγάλουν το μηνιάτικο. Αυτοαναιρούνται και σε πολιτικό επίπεδο αφού στελέχη του, που κατακεραυνώνουν ξένους επενδυτικούς οίκους, εμφανίζονται επενδυτές στις ίδιες εταιρίες.
Υπάρχει, λοιπόν, εξήγηση για την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ήταν λογικό αν συνοδευόταν με πρόγραμμα, προτάσεις, χρονοδιάγραμμα. Τίποτε απ΄αυτά δεν υπάρχει. Ένα κόμμα “κυτίον παραπόνων”, ένα κόμμα “διαμαρτυρίας”.
Κατά την γνώμη μας, όσο η κοινωνία είναι άμοιρη ευθυνών για τα διψήφια ποσοστά που δίνει στην ΧΑ άλλο τόσο είναι  για την επιλογή της σε ένα κόμμα χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα και χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες για όσα…εύχεται.
Για την σημερινή συγκυβέρνηση μπορούμε να πούμε πολλά. Λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι το στελεχιακό της δυναμικό επιθυμεί την πολιτική του αυτοκτονία και ότι επιδιώκει την επιβολή αντιΛαϊκών μέτρων.
Ουδείς πολιτικός επιθυμεί να είναι δυσάρεστος και να κινδυνεύει η επανεκλογή του.
Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου εξαντλείται η αντοχή της κοινωνίας.Ταυτόχρονα όμως έρχονται και τα πρώτα θετικά μηνύματα από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Ήδη ευρωπαϊκές χώρες έχουν βγει από αντίστοιχα προγράμματα ενώ στην Ελλάδα ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι το πιο ηχηρό μήνυμα ότι κάτι πάει να γίνει.
Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια κρίσιμη καμπή. Έναν αγώνα με τον χρόνο.
Και θα είναι κρίμα η προσπάθεια και οι θυσίες ετών να μη κεφαλοποιηθούν από την Δημοκρατική Παράταξη που πρώτη ανέλαβε το πολιτικό βάρος και πλήρωσε το μεγαλύτερο κόστος.

Σχόλια