Περἰ απόλυσης καθαριστριών .

Η απόλυση των καθαριστριών του Υπ.Οικ. δεν είναι εξορθολογισμός αλλά πράξη κινούμενη από πολιτικό δόλο....

Εξορθολογισμός θα ήταν η μείωση των μισθών τους σε φυσιολογικά επίπεδα και, ακολούθως, σε δεύτερη φάση, η διαφανής διερεύνηση της δυνατότητας συμφέρουσας για το δημόσιο υποκατάστασης των υπηρεσιών που προσφέρουν από ιδιωτικά συνεργεία.
Έτσι όμως θα είχαν αποκαλυφθεί με ξεκάθαρο τρόπο οι λόγοι για τους οποίους έφτασαν οι καθαρίστριες να εισπράττουν ηγεμονικούς μισθούς. Και θα φαινόταν ξεκάθαρα ποιο άλλοι ευνοούνται το ίδιο.

Θα προέκυπτε κατά συνέπεια η απαίτηση να μειωθούν οι παράνομοι και καταχρηστικοί, χαριστικοί μισθοί και των υπολοίπων συμμοριτών, υπαλλήλων όλων των κατηγοριών του Υπ.Οικ., που κάτω από το τραπέζι απομυζούν προνομιακά πολύτιμους κοινωνικούς πόρους, σε συμφωνία με την πολιτική ηγεσία.

Για αυτόν τον λόγο η απόλυση των καθαριστριών είναι δόλια κα εγκληματική. Επειδή ο "ορθολογισμός" της είναι προπέτασμα για να παραμείνει στο σκοτάδι ένα άλλο μεγαλύτερο έγκλημα και να συνεχίσει, -όσο ακόμη η ληστεία εις βάρος των πολιτών το επιτρέπει-, να διαπράττεται.

Οι επιλεκτικοί εξορθολογισμοί κρύβουν βαρύ δόλο και βαθύ συντηρητισμό. Είναι μόνον παγίδες και αντιπερισπασμοί του συστήματος. Η δε ωφέλεια που προκύτει από αυτές, ωφέλεια που παίζει τον ρόλο δολώματος, είναι πολύ μικρότερη του κόστους που προκαλούν.

Το ᾶρθρο της Καθημερινής είναι αποκαλυπτικό..

http://www.kathimerini.gr/319257/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/se-ena-arktikole3o-diveet-vrisketai-to-xryso-mystiko-twn-pronomioyxwn-toy-dhmosioy

 

Σχόλια