ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ»…ΤΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΝ» & ΤΩΝ «ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ»?

Στελέχη με πολυετή παρουσία στα πράγματα των…Υπουργείων, των «θεσμών» και των «οργάνων» σπάσανε την σιωπή τους και μιλάνε ανοιχτά για συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε να ακούσουν για ανασυγκρότηση του πολυκερματισμένου χώρου της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.
Γι΄αυτούς η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη είναι κάτι σαν τις 10 εντολές του Μωυσή γραμμένες πάνω σε πέτρα. Και το γεγονός ότι πέρασαν σαράντα (40) χρόνια από την σύνταξή της δεν τους επηρεάζει καθόλου, δεν τους προβληματίζει καθόλου, για μια έστω επικαιροποίηση.
Αυτό όμως που ξεχνάνε ή κάνουν πως έχουν ξεχάσει είναι ότι συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε και το 2012. Η απάντηση ήταν βέβαια αρνητική διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να τα βάλει με τις ισχυρές αντιΕυρωπαϊκές κομμουνιστογενείς συνιστώσες του.
Από τότε μέχρι και σήμερα βγαίνει πότε το ένα στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ και πότε το άλλο και λέει τα δικά του. Και όλο αυτό προκαλεί ερωτηματικά για τα ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματος.
Μέχρι να λοιπόν να αποσαφηνιστούν όλα αυτά, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρός διάλογος επί προγραμματική βάση.
Και όσοι μιλάνε για τέτοια σενάρια ξεκινούν από άλλο σημείο αφετηρίας και όχι το πολιτικό.
Διότι  πολιτικό σημείο αναφοράς σημαίνει πρωτίστως προγραμματική σύγκλιση σε κάποια βασικά πράγματα για μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα εξυπηρετεί εθνικούς στόχους.

Σχόλια