Ντόρα: Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει αξιοκρατία...

Αλλά κομματικές επιλογές...

Ενα ακόμη "καρφί" στην κυβέρνηση Σαμαρά πέταξε το πρωί στο MEGA, η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δεν υπάρχει όση αξιοκρατία θα ήθελα στον σχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά κομματικές επιλογές».
«Στη...
φάση αυτή που η χώρα δίνει μία πάρα πολύ δύσκολη μάχη οφείλεις να διαλέγεις τους καλύτερους, πιστεύω σε μία ευρύτερη συλλογικότητα», ειπε και πρόσθεσε:
«Υπάρχει ολόκληρη συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Τρεις Νεοδημοκράτες, δύο Πασοκτζήδες λένε. Το θεωρώ λάθος ως σύλληψη. Όταν έχω μία συγκεκριμένη θέση διαλέγω τον καλύτερο και δεν με νοιάζει τι είναι».
Παράλληλα, η Μπακογιάννη έκανε άνοιγμα προς την Κεντροδεξιά λέγοντας ότι το κόμμα πρέπει να απευθυνθεί ξανά στο όλον της Κεντροδεξιάς.
«Η Νέα Δημοκρατία που κρατά τον βασικό της κορμό, έχει τη δυνατότητα με ορισμένες πολιτικές κινήσεις να απευθυνθεί ξανά στο όλον σε αυτό που η παράταξη ήταν κάποτε. Στο όλον της Κεντροδεξιάς.
Τώρα που βγαίνουμε από αυτή την ιστορία θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τη διεύρυνση του κόμματος στα επίπεδα της παρατάξεως, προς το κέντρο, διότι το κέντρο σήμερα είναι ''άστεγο''», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στελέχη στη Νεά Δημοκρατία υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο είναι οι πολιτικές» και συμπλήρωσε: «Καλοδεχούμενοι να γυρίσουν όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν στη Νέα Δημοκρατία αλλά με βάση τις συγκεκριμένες αρχές».
«Στηρίζω με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση αυτή. Πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:
«Κάνω κριτική σε αδυναμίες αυτής της κυβέρνησης, όπως έχω χρέος να κάνω. Ακόμα και αν διαφωνώ με κάποια νομοσχέδια, δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξω την κυβέρνηση».