Νέο χτύπημα του Κώστα Λαπαβίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα -Δεν μας το έχουν δείξει

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των κυβερνητικών προτάσεων από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας επανέρχεται δριμύτερος και ασκεί κριτική στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ζήτημα του χρέους, όσο και για το πρόγραμμα.
Μέσα από συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, και με αφορμή την σκληρή διαπραγμάτευση του χρέους, την οποία επικαλείται η Κουμουνδούρου, σημειώνει: «Πρώτα, να μας εξηγήσουν τι εννοούν όταν λένε σκληρά. Είναι καιρός να μας πούνε ποια βέλη έχουν στη φαρέτρα τους. Και δεδομένου μάλιστα ότι επιδιώκουν λύση εντός της Ευρωζώνης, όπως λένε ξεκάθαρα. Να μας εξηγήσουν λοιπόν μέσα σε αυτό το πλαίσιο ποια είναι τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν».
Στο ίδιο μήκος κύματος, εξηγεί: «Και την παύση πληρωμών.., τις μονομερείς ενέργειες. Αφού λοιπόν τα αποκλείουν αυτά, τότε ποια άλλα όπλα έχουν για τη διαπραγμάτευση; Αυτά πρέπει να τα ακούσουμε», ενώ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να μας πει τι θα κάνει με το πλαίσιο συνθηκών και άλλων συμβατικών υποχρεώσεων της λιτότητας, οι οποίες δένουν την Ελλάδα. Θα σταματήσει να επιδιώκει πλεονάσματα;».
«Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα -Δεν μας το έχουν δείξει»
Με επίκεντρο τέλος, τις δεσμεύσεις Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, κάνει λόγο για ανυπαρξία προγράμματος και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μα δεν υπάρχει καν πρόγραμμα. Δεν μας το έχουν δείξει. Μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν το έχουμε δει. Να το δούμε και να το αξιολογήσουμε. Αυτά είναι μέτρα που απαλύνουν την ανθρωπιστική κρίση και μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας. Συμφωνώ ότι είναι απαραίτητα. Από μόνα τους δεν συνιστούν αριστερή πολιτική και από μόνα τους, χωρίς να είναι ενταγμένα σε ένα συνολικό πρόγραμμα, δεν πείθουν κιόλας».


Πηγή: Νέο χτύπημα του Κώστα Λαπαβίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα -Δεν μας το έχουν δείξει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/171350#ixzz3E5Z8345W