«ΠαΣοΚικό» προσκλητήριο σε παρουσίαση βιβλίου του Μητρόπουλου





Ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, κατά βάση ΠαΣοΚικής πολιτικής προέλευσης, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Πολεμικό Μουσείο το νέο βιβλίου του βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλου, με τίτλο «Για την Ελλάδα και την Αριστερά». 

Η σύνθεση του ακροατηρίου αποτέλεσε κατά μία έννοια και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της παρουσίασης, καθώς παρόντες ήταν πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, από τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα και τον γραμματέα της ΚΟ Ν. Βούτση, έως τον Δ. Στρατούλη και τον Ι. Τόλιο (στελέχη της Αρισετρής Πλατφόρμας) και την Ολγα Γεροαβασίλη, βουλευτή Αρτας και υποψήφια περιφερειάρχη Ηπείρου στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. 

Το «παρών» έδωσαν επίσης πλήθος αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών στελεχών (μεταξύ αυτών Ν. Φωτόπουλος, Χ. Κοκκινοβασίλης, Δ. Πιπεργιάς, κ.ά.) καθώς και οι κυρίες Μιλένα ΑποστολάκηΘεοδώρα ΤζάκρηΛούκα Κατσέλη και οι κκ. Γ. ΑρσένηςΜ. ΑνδρουλάκηςΜ. Μπόλαρης, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ, Α. Ψυχάρης

Το βιβλίο παρουσίασαν οι καθηγητές Γ. Σταθάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Πανούσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και Ν. Κοτζιάς, επικεφαλής της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσης «Πράττω». Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ. 

Στις παρεμβάσεις ξεχώρισαν οι αναφορές του Γ. Σταθάκη, ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνδιαμορφώθηκε από ανθρώπους σαν τον Μητρόπουλο», αλλά και του Ι. Πανούση, ο οποίος μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο για την αριστερά, μεταξύ των άλλων απέρριψε την Κεντροαριστερά («η μετά-αριστερά της μετά-Ελλάδας δεν θα πρέπει να ονομάζεται Κεντροαριστερά») και τόνισε εμφατικά ότι «η αριστερά δεν είναι υπεύθυνη για όσα γίνονται, αλλά είναι συνυπεύθυνη για όσα δεν γίνονται». Εθεσε επίσης ο κ. Πανούσης ερωτήματα για το όραμα της αριστεράς και σημείωσε ότι «η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε όμως και η μη εξουσία». 

Ιδιαιτέρως καυστικός ήταν ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος μίλησε με όρους «αποικιοκρατίας» και «ολιγαρχίας» για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα ενώ επιτέθηκε κατά συγκεκριμένων ομάδων και προσώπων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές θεματολογίες, αλλά μόνο αριστερές και δεξιές ιεραρχήσεις προτεραιοτήτων»

Δεδομένης και της σύνθεσης του ακροατηρίου, αίσθηση προξένησε μία από τις παρεμβάσεις του Γ. Δελαστίκ ο οποίος σημείωσε ότι «παρά την αντιπάθεια προς το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός αντικαταστάιθηκε τον Νοέμβριο του 2011 μαζί με τον Μπερλουσκόνι στην Ιταλία». 

tovima.gr