Σταθάκης στο Action24:Αν οι δανειστές πουν όχι θα πράξουμε τα δέοντα, πλην εξόδου από το ευρώ



Σε περίπτωση εκλογής του στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τη θέση του για το ελληνικό χρέος στους δανειστές και αν δεν εισακουστεί τότε θα πράξει τα δέοντα, χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή Report Evening και τον Γιώργο Κουβαρά. Όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ διατύπωσε την άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι επαχθές. 


Σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε ως υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του κόμματος μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο του οικονομικού προγράμματος, με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν, ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι δεν έγινε κάποιου είδους διαπραγμάτευση αλλά απλώς η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος. Όσον αφορά δε την συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, τις επόμενες ημέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα μιλήσει για τη συνολική πολιτική που το κόμμα του προτείνει διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να έχει υψηλού επιπέδου συναντήσεις.
Τέλος, όσον αφορά στην προοπτική προεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Σταθάκης δήλωσε «ανοιχτός και προς τα δεξιά και προς αριστερά», μην αποκλείοντας μια ενδεχόμενη συνεργασία ούτε με τη ΔΗΜΑΡ ούτε με πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως η Λούκα Κατσέλη ή η Θεοδώρα Τζάκρη, επιμένοντας όμως ότι θα πρόκειται για συνεργασίες προ εκλογών.