«Κωλοτούμπες» της νέας δημοτικής αρχής Βύρωνα στο θέμα των ελαστικών μορφών εργασίας…!

Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει καλά-καλά έναν μήνα στη Διοίκηση του Δήμου Βύρωνα η νέα δημοτική αρχή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ,  Άκη Κατωπόδη και ήδη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την διαφορά της «εύκολης αντιπολίτευσης» από την «δύσκολη-υπεύθυνη Διοίκηση»…!
Απτή απόδειξη αποτελεί η απόφασή της, να επικαιροποιήσει το αίτημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Νίκου Χαρδαλιά, για χρησιμοποίηση προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή για 87 προσλήψεις με 5μηνες συμβάσεις, μολονότι ως αντιπολίτευση τις κατήγγειλε…!
Δηλώνοντας «ευθαρσώς» πως… «δεν συμφωνούμε με αυτές τις μορφές εργασιακών σχέσεων, άλλα δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα…» – λες και όλοι οι άλλοι δήμαρχοι που εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου δεν προτιμούν μόνιμο προσωπικό- ο κ. Κατωπόδης επιβεβαίωσε την πρόθεση της δημοτικής του αρχής να χρησιμοποιήσει «εξ’ ανάγκης» «το εργαλείο» των 5μήνων, που ο ίδιος αναθεμάτιζε ως αντιπολίτευση…!
Και τούτου, διότι όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι κοινωνικές κυρίως δομές του Δήμου Βύρωνα…!
Γώγος
Την «κωλοτούμπα» του νέου δημάρχου Βύρωνα καυτηρίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Γώγος, ο οποίος υπογράμμισε πως η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική στο συγκεκριμένο ζήτημα με την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου.
«Λοιδορήθηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή για τα πεντάμηνα και για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σας πήρε 29 μέρες για να το αποδεχτείτε. Που διαφέρετε από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο συγκεκριμένο ζήτημα;», ρώτησε με νόημα ο κ. Γώγος.
                                        Κατωπόδης
Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, αφού θύμισε την προεκλογική του θέση ότι τα πεντάμηνα δεν αποτελούν συγκεκριμένες θέσεις μόνιμης εργασίας και ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι εργασιακές σχέσεις συμπλήρωσε πως «δυστυχώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα με την αδυναμία που έχουμε να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό πέρα από το να διεκδικήσουμε και να προτείνουμε να προσλάβουμε προσωπικό, δυστυχώς δεν μπορούμε με κανέναν άλλον τρόπο να εξυπηρετήσουμε τις βασικές κοινωνικές δομές του Δήμου και επ’ αυτού ούτε τους πολίτες να εξυπηρετήσουμε, αλλά ούτε και ανθρώπους που ζητάνε έστω και αυτά τα 2500 ευρώ σε έναν κυκεώνα ανεργίας να πάρουν και αυτοί κάτι και να εξυπηρετηθούν»…!
Ως εκ τούτου, ο κ. Κατωπόδης αποκάλυψε πως επικαιροποίησε την πρόταση που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή Χαρδαλιά, για 87 πεντάμηνα.
«Η απάντησή μας ήταν ότι επικαιροποιούμε την πρόταση, περιμένουμε να δούμε τι θα μας δώσουν από τα πεντάμηνα αυτά και τι ειδικότητες, έτσι ώστε να είναι ειδικότητες που χρήζουν ανάγκης, όπως π.χ. σχολικοί φύλακες, για να μπορούμε να απαντήσουμε συγκεκριμένα για το τι απ’ αυτά μπορούμε να προσλάβουμε για το διάστημα αυτό. Σε κάθε περίπτωση και το δήλωσα και στο Σωματείο Εργαζομένων αυτό, όταν με επισκέφτηκε και συζητήσαμε γύρω από αυτά τα θέματα, μαζί με άλλους δήμους θα σηκώσουμε συνολική απαίτηση και κινητοποίηση για το διορισμό μόνιμου προσωπικού. Θεωρώ ότι είναι μία έκτακτη περίπτωση και με βάση την περίπτωση αυτή, εμείς είναι ανάγκη να προχωρήσουμε, όπως κάνουν και οι περισσότεροι δήμοι, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δομές αυτές», ήταν τα λόγια του κ. Κατωπόδη.