Χαιρέκακα και χωρίς savoir vivre...


Η μη υποδοχή του νέου Πρωθυπουργού από τον απελθώντα είναι κάτι που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. Και όχι αδίκως. Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται και ούτε είναι μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού.

Στον αντίποδα ο απελθών πρόεδρος της Βουλής υποδέχθηκε την Ζωή Κωνσταντοπούλου με μια ανθοδέσμη.Ο έμπειρος πολιτικός Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχασε την ευκαιρία για να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά σε συνέχεια της μεταξύ τους κόντρας για την αισθητική της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας.
Τα προεκλογικά σποτάκια προσπάθησαν να σπείρουν τον φόβο στην ελληνική κοινωνία που αντέδρασε.
Το δε σποτάκι της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας προσέβαλε τους δημοσίους υπαλλήλους και τους έφερε σε ευθεία αντιπαράθεση.

Φαίνεται όμως ότι από τα...προεκλογικά λάθη δεν λήφθηκαν μαθήματα. Τα επικοινωνία επιτελεία της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην νέα κυβέρνηση πριν καλά καλά οι νέοι Υπουργοί εισέλθουν στα Υπουργεία τους.

Και αν για την ΝΔ, που κατέγραψε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό 28%, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, για το ΠΑΣΟΚ που εισήλθε στην Βουλή τελευταίο και καταϊδρωμένο δεν φαίνεται να υπάρχει.

'Εχει πολλά και σοβαρά προβλήματα να λύσει πριν προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις.