Ο μύθος της Πρώτης Φορά Αριστερά



Να τελειώνουμε επιτέλους με το παραμύθι της πρώτης φοράς Αριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ το 81 τι ήταν; Δεξιά; Οι σύντροφοι με τα ζιβάγκο (τώρα χωρίς γραβάτα) τι ήταν; Δεξιοί; Όλοι αυτοί της γενιάς του Πολυτεχνείου και της εθνικής αντίστασης που πλαισίωναν εκείνο το ΠΑΣΟΚ, ήταν κι αυτοί μήπως δεξιοί; Ο Αντρέας Παπανδρέου δεξιός κι αυτός;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απόπειρα της πρώτης φορά κομμουνιστικά, η οποία αναπόφευκτα δεν τελεσφόρησε, μιας και η θέση του κομμουνισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι μόνο στα βιβλία και στα καφενεία. Στην εφαρμογή του ο κομμουνισμός, ιστορικά, όπου εφαρμόστηκε, είχε μόνο καταστροφικά αποτελέσματα και αυτό ο Τσίπρας το γνωρίζει καλά, αποσιωπώντας συστηματικά οτιδήποτε μέσα στο κόμμα του έχει αναφορές σε κομμουνιστές, τροτσκιστές, μαοϊστές και αντιευρωπαϊστές, προεξοφλώντας με βεβαιότητα την κατάληξη που θα έχει το κόμμα του εμμένοντας σε συνταγές που ήδη έχει καταδικάσει το σύνολο του πολιτισμένου και ανεπτυγμένου κόσμου.

Η αποσιώπηση της πρώτης φορά κομμουνιστικά που απέτυχε εν τη γενέσει της και η συστηματική αναφορά σε πρώτη φορά Αριστερά, είναι στην πραγματικότητα μία απόπειρα επανόδου του νεοσύστατου κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό και στην πραγματικότητα, ξορκίζοντας το κομμουνιστικό του παρελθόν, αλλά και αποσιωπώντας τριάντα και πλέον χρόνια ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς.
Και λέω νεοσύστατο, γιατί ο Συνασπισμός των 12 κομμουνιστικών συνιστωσών και του 4%, κάθε άλλο από ομοιογενές κόμμα ήταν, και ο Τσίπρας δεν φαίνεται, και καλά κάνει, να θέλει να επιστρέψει σ' εκείνο το μίζερο και μακρινό 4% που οι καταλήψεις, οι κουκούλες, οι επαναστάσεις και τα αντάρτικα των πόλεων, μόλις που του εξασφάλιζαν.

Ένα από τα δυνατά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ το 81, ήταν το "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά". Με το Πρώτη Φορά Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως νομίζει ότι ο ελληνικός λαός έχει τη μνήμη ενός χρυσόψαρου και ότι μπορεί να σβήσει με ένα σύνθημα την επί τριάντα και πλέον χρόνια ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, με τα αποτελέσματα που όλοι οι Έλληνες βιώνουμε σήμερα.

Σχόλια