Αντιπολίτευση σε ρόλο...πεθεράς που «τα έλεγε» στo γιο της;


Ένα σημείωμα.

Παρακολουθώντας την πολιτική κατάσταση, λίγο πολύ όπως ο μέσος Έλληνας, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσεις ότι σε όσα συμβαίνουν σύσσωμη αντιπολίτευση λέει: σας τα λέγαμε, ήρθαν νέα μέτρα, νέα Μνημόνια, οι υποσχέσεις έμειναν γράμμα κενό. Και μετά στοπ.
Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό αποχής, τον πολυκερματισμό του πολιτικού χώρου και τα ισχνά κέρδη για τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης. Μάλιστα δε, κάποια κόμματα φλερτάρουν με την έξοδο από το Κοινοβούλιο.

Βαθιά πεποίθηση της κοινής γνώμης είναι ότι τα Μνημόνια είναι απόρροια των πολιτικών και πράξεων διαφθοράς των τελευταίων δεκαετιών. Επίσης, βαθιά πεποίθηση είναι ότι τα κόμματα που ανέλαβαν να μας βγάλουν από τα Μνημόνια απέτυχαν παρά τα έξι (6) χρόνια σκληρής λιτότητας στις πλάτες των...συνήθεις υπόπτων.

Πού θέλω να καταλήξω.

Όσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται όπως η πεθερά που «τα έλεγε στον γιο της» ότι με αυτή που παντρεύτηκε δεν θα περνούσε καλά, χωρίς να καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις και κυρίως χωρίς να ανανεώνει σε βάθος το πολιτικό της προσωπικό, τίποτε δεν εξασφαλίζει ότι ο κόσμος θα ξαναγυρίσει στους ίδιους...

Σχόλια