Βενιζέλος. Μια παρεξηγημένη ιστορία;


Διαβάζω τα εκλογικά ποσοστά στην τελευταία δημοσκόπηση και αναρωτιέμαι.
Το..4,75% του Βενιζέλου που συγκυβερνούσε με τον Σαμαρά και εφάρμοζε  Μνημονιακές πολιτικές ήταν αποτυχία ενώ το...5,5% της Φώφης Γεννηματά μετά από δυο (2) χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι...επιτυχία?
Και εν πάση περιπτώσει που ακριβώς βρίσκεται η επιτυχία?
Το ότι απέσπασε μια (σκάρτη) μονάδα από την κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ?
Η αποτυχία της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται και σε ένα ακόμη γεγονός. Απέτυχε να συνενώσει τα κομμάτια της ΚεντροΑριστεράς με αποκορύφωμα το ναυάγιο της συνεργασίας με το Ποτάμι. Στην περίπτωση αυτή φάνηκε ότι αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από τον στενό παλαιοκομματικό κύκλο που την περιβάλλει που με κουτοπόνηρες πρακτικές θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Με φτηνούς πολιτικαντισμούς θέλει να υφαρπάξει αυτό το...2-2,5% του Ποταμιού και από την άλλη να στείλει στο περιθώριο το στελεχιακό του δυναμικό καθώς το ΠΑΣΟΚ, παρότι σε κατάσταση παρακμής, ακόμη και σήμερα διαθέτει κομματικούς που θα λειτουργήσουν συντεταγμένα ενώ το Ποτάμι όχι.
Και τρίτον. Ποια είναι η δουλειά που παράγεται από τους παραγωγούς πολιτικής δηλαδή τους Τομείς?
Ποιες είναι Προτάσεις?
Πολύ φοβούμαι ότι δεν υπάρχουν και η επικοινωνιακή ομάδα κρύβεται πίσω από εύκολα τσιτάτα και απλούς συλλογισμούς έκθεσης Γυμνασίου.

Χωρίς αμφιβολία ο e-κύκλος Βενιζέλου έχει κλείσει.
Ωστόσο ας μην είμαστε αυστηροί μαζί του για την περίοδο που άσκησε εξουσία.
Και καλύτερα να ...τρώμε μεγάλη μπουκιά παρά να λέμε μεγάλες κουβέντες..

ΥΓ: ευχαριστώ για την σχετική κουβέντα το Πασοκοστέλεχος που παραμένει φίλος ακόμη και αν οι πολιτικές επιλογές μας δεν είναι ίδιες..

Σχόλια